REKLAMA

Zdroj: Canva

Stifado

Stifado je tradičné grécke jedlo, ktoré je kombináciou mäsa, cibule a škorice.

REKLAMA
Vychýrené grécke jedlá: Takto lákavo vyzerá grécke kulinárske majstrovstvo!

Recept nájdeš v tomto článku

Vychýrené grécke jedlá: Takto lákavo vyzerá grécke kulinárske majstrovstvo!

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny:

  • 112 kg hovädzieho zadného mäsa Pridané do
  • 12 kg šalotky Pridané do
  • 5 ks olúpaných paradajok Pridané do
  • 3 pl paradajkového pretlaku Pridané do
  • extra panenský olivový olej Pridané do
  • morská soľ Pridané do
  • čierne korenie Pridané do

Marináda:

  • 150 ml červeného vína Pridané do
  • 4 pl červeného vínneho octu Pridané do
  • 1 pl celého nového korenia Pridané do
  • 1 úplný škorica Pridané do
  • 5 ks klinčekov Pridané do
  • 4 ks bobkové lisy Pridané do
  • 12 pl sušeného oregana Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
REKLAMA

Postup

240 min.
1. Krok

Mäso nakrájajte na väčšie kocky.

2. Krok

Cesnak nakrájajte a všetky ingrediencie na marinádu zmiešajte spolu.

3. Krok

Mäso nechajte marinovať cca 24 hodín.

4. Krok

V hrnci rozpálime olej a orestujeme šalotku.

5. Krok

Následne ju vyberieme z hrnca a pokračujeme v restovaní mäsa.

6. Krok

Paradajky najprv stiahnite z kože, tak, že ich oblejeme vriacou vodou a vzápätí ochladíte studenou vodou. Potom ich nakrájajte na kocky a pridajte k mäsu.

7. Krok

Pridajte paradajkový pretlak, soľ, korenie, marinádu, šalotku. Do hrnca nalejte vodu, tak aby bolo mäso zakryté.

8. Krok

Stifado varíme aspoň 4 hodiny.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4926 receptov

Kuracie mäso

795 receptov

Mäsité jedlá

2274 receptov

Lacné jedlá

1539 receptov

Dezert

3805 receptov

Raňajky

1523 receptov

Večera

4644 receptov