REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Steaky a morské plody s cesnakovou smotanovou omáčkou

Recept Surf and Turf s cesnakovou smotanovou omáčkou je úžasnou zmesou pikantného steaku a šťavnatých morských plodov, ktorú často pripravujem na špeciálne príležitosti. Cesnaková smotanová omáčka vytvára aromatickú, bohatú a krémovú vrstvu, ktorá dokonale spája chute chudého steaku a čerstvých morských plodov.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 Steaky zo sviečkovice Pridané do
  • 8 Veľké krevety, bez škrupín a s kôrou Pridané do
  • 2 pl Olivového oleja Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 3 strúčiky Cesnaku, jemne nasekaného Pridané do
  • 1 pohár Tučnej smotany Pridané do
  • 12 pohár Bieleho vína Pridané do
  • 2 pl Nasekanej čerstvej petržlenovej vňate Pridané do
  • Olivový olej na mazanie Pridané do
  • Klíny citróna na podávanie Pridané do
REKLAMA

Postup

70 min.
1. Krok

Začnite predhriatím grilovacej panvice. Tento krok je veľmi dôležitý, pretože dostatočne rozpálená panvica účinne opečie steak a zachytí požadované chute.

2. Krok

Steaky z panenky osolte a okoreňte. Podľa mojich skúseností pomôže použitie korenia aspoň 10 minút pred pečením, aby sa tieto chute hlboko prenikli do steaku.

3. Krok

Rozpálenú grilovaciu panvicu zľahka potrite olivovým olejom a položte na ňu steaky.

4. Krok

Steaky ďalej grilujte asi 4-5 minút z každej strany, ak chcete dosiahnuť stredne prepečený povrch, alebo kým nie sú prepečené na požadovanú úroveň.

5. Krok

Keď sú steaky upečené, preložte ich na teplý tanier a prikryte fóliou, aby sa udržali teplé a mohli odpočívať. Vo všeobecnosti sa odporúča nechať steaky odpočívať tak dlho, ako ste ich varili. Pomôže to opätovnému rozloženiu šťavy v celom steaku.

6. Krok

Na tej istej panvici pridajte ďalšiu lyžicu oleja a prihoďte krevety. Varte ich, kým nezískajú krásny ružový odtieň, čo zvyčajne trvá asi 2-3 minúty z každej strany.

7. Krok

Keď sú krevety uvarené, prelož ich na tanier k steakom.

8. Krok

Teraz je čas pripraviť cesnakovú omáčku. Na tej istej panvici pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a varte, kým nie je aromatický, ale nie hnedý.

9. Krok

Prilejte biele víno a varte, kým sa nezredukuje približne na polovicu.

10. Krok

Postupne primiešajte hustú smotanu a varte, kým nezhustne na požadovanú konzistenciu.

11. Krok

Omáčku ochuťte soľou, korením a nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Ak sa vám zdá omáčka trochu hustá, pokojne pridajte trošku bieleho vína alebo vody.

12. Krok

Odpočinutý surf a morské plody prelejte cesnakovou omáčkou, podávajte s citrónovými plátkami a vychutnajte si toto nádherne vyvážené jedlo.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov