REKLAMA

Špenátová bábovka

Ak radi experimentujte ako ja? Tak určite skúste netradičnú špenátovú bábovku, ktorá je neskutočne jemná a vďaka rumu a maslu aj vláčna.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
16
  • 100 ml mlieko Pridané do
  • 1 balenie čerstvého špenátu Pridané do
  • 4 ks bielka Pridané do
  • 4 ks žĺtka Pridané do
  • 200 g cukor Pridané do
  • 12 g vanilkový cukor Pridané do
  • 200 g masla izbovej teploty Pridané do
  • kôra z pomaranča Pridané do
  • 0.04 cl rum Pridané do
  • 400 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 balenie Prášku do pečiva Pridané do
  • maslo na vymastenie formy Pridané do
  • kokos na vysýpanie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.

Špenát mixujeme s mliekom do jemnej konzistencie. Žĺtka šľaháme s klasickým i vanilkovým cukrom do peny, do ktorej pridáme zmäknuté maslo a opäť prešľaháme. Pridáme špenát s mliekom, pomarančovú kôru, rum, múku i kypriaci prášok. Nakoniec jemne premiešame bielkami vyšľahanými do tuhej peny. Formu na bábovku vymastíme maslom, vysypeme kokosom a naplníme cestom. Pečieme prikryté alobalom 40 minút a zvyšných 20 minút bez alobalu pri teplote 165 stupňov. Po vychladnutí vyklopíme z formy, nanesieme čokoládu, maliny i jedlé kvietky.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov