REKLAMA
![Špenátová bábovka Špenátová bábovka](https://eu.tastescdn.net/thumbor/LUAIqO3P5UlbWRuz-_upqFX-ZSg=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/qdMA2ZeG9Y_Go3tHH8T6/f69d7ff392516469a2a157b8eb3e87.jpeg)
Špenátová bábovka
Ak radi experimentujte ako ja? Tak určite skúste netradičnú špenátovú bábovku, ktorá je neskutočne jemná a vďaka rumu a maslu aj vláčna.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
- 100 ml mlieko
- 1 balenie čerstvého špenátu
- 4 ks bielka
- 4 ks žĺtka
- 200 g cukor
- 12 g vanilkový cukor
- 200 g masla izbovej teploty
- kôra z pomaranča
- 0.04 cl rum
- 400 g polohrubá múka
- 1 balenie Prášku do pečiva
- maslo na vymastenie formy
- kokos na vysýpanie
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
Špenát mixujeme s mliekom do jemnej konzistencie. Žĺtka šľaháme s klasickým i vanilkovým cukrom do peny, do ktorej pridáme zmäknuté maslo a opäť prešľaháme. Pridáme špenát s mliekom, pomarančovú kôru, rum, múku i kypriaci prášok. Nakoniec jemne premiešame bielkami vyšľahanými do tuhej peny. Formu na bábovku vymastíme maslom, vysypeme kokosom a naplníme cestom. Pečieme prikryté alobalom 40 minút a zvyšných 20 minút bez alobalu pri teplote 165 stupňov. Po vychladnutí vyklopíme z formy, nanesieme čokoládu, maliny i jedlé kvietky.