REKLAMA

Zdroj: Freepik

Špargľový šalát

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 zväzok špargľa, očistená Pridané do
  • cherry paradajky Pridané do
  • mozzarella guličky Pridané do
  • 14 pohár čerstvé listy bazalky Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • Soľ podla chuti Pridané do
  • Korenie podľa chuti Pridané do
  • balzamikový ocot Pridané do
REKLAMA

Postup

15 min.
1. Krok

Začnite blanšírovaním špargľe. Na to urobíte tak, že dáte do veľkého hrnca vodu, aby varila - potrebujete dosť vody, aby pokryla špargľu. Keď voda varí, pridajte špargľu a varíte 2-3 minúty, kým nebude svetlo zelená a chrumkavá. Dávajte pozor, aby ste špargľu nevarili príliš dlho, mala by zostať trochu chrumkavá.

2. Krok

Akonáhle je váš špargľa uvarený, okamžite ho preložte do ľadovej kúpele, aby ste zastavili proces varenia, tip, ktorý som sa naučil počas rokov, aby si zachoval jeho živé farby a pevnú textúru.

3. Krok

V veľkej miske zmiešajte ochladený špargľu, rozpolené cherry paradajky, čerstvé guličky mozzarelly. Dávam prednosť používaniu cherry paradajok, pretože sú sladšie a šťavnatejšie, čo zlepšuje celkový chuťový profil.

4. Krok

Presne podrhajte čerstvé listy bazalky a pridajte ich do zmesi. Roztrhanie bazalky namiesto krájania pomáha uvoľniť viac jej vôňavých olejov, čo je skvelý jemný twist pre silnejšiu chuť bazalky.

5. Krok

Posypte šalát olivovým olejom, posypte solou a korením a dobre premiešajte.

6. Krok

Tesne pred podávaním dochuťte svoj šalát hojným olevaním balzamikového glazúru. Sladkosť glazúry krásne dopĺňa čerstvosť zložiek šalátu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov