![Špargľová omáčka Špargľová omáčka](https://eu.tastescdn.net/thumbor/_Bh-s6cyqzRb4X7SJnpAHLROICY=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/5V7xNQB5uwkaTQyhhg_v/6685a726ce061bc6f585e2e1f221a6.jpeg)
Špargľová omáčka
Špargľová omáčka je skvelou prílohou k rôznym druhom mäsa, ako napríklad k pečenému kuraciemu mäsu, steaku alebo rybe. Taktiež ju môžete použiť na dochutenie cestovín alebo ryže a vytvoriť tak chutné vegetariánske jedlo.
Ingrediencie
- 500 g špargľa
- 1 ks Cibuľa
- 2 pl maslo
- 2 pl hladká múka
- 2 šálky mlieko
- soľ a korenie
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najskôr si pripravíme špargľu - umyjeme ju očistíme a nakrájame na menšie kusy.
Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu, kým nie je zlatistá.
Potom pridáme nakrájanú špargľu a orestujeme ju spolu s cibuľou pár minút, kým nie je mäkká.
Pridáme múku a dobre premiešame, aby sa múka spojila s maslom a špargľou.
Postupne pridávame mlieko a neustále miešame, kým zmes nezačne hustnúť a nevzniknú hrudky. Ak by vám omáčka bola príliš hustá, môžete pridať viac mlieka. Ak by bola príliš riedka, pridajte viac múky a nechajte ju zahustiť.
Dochutíme soľou a korením podľa chuti.