REKLAMA

Špargľová omáčka

Špargľová omáčka je skvelou prílohou k rôznym druhom mäsa, ako napríklad k pečenému kuraciemu mäsu, steaku alebo rybe. Taktiež ju môžete použiť na dochutenie cestovín alebo ryže a vytvoriť tak chutné vegetariánske jedlo.

REKLAMA
Ako pripraviť špargľu? Aby zostala lahodná a krehká, stačí poznať tento postup

Recept nájdeš v tomto článku

Ako pripraviť špargľu? Aby zostala lahodná a krehká, stačí poznať tento postup

Ingrediencie

porcií
1
  • 500 g špargľa Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 pl maslo Pridané do
  • 2 pl hladká múka Pridané do
  • 2 šálky mlieko Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Najskôr si pripravíme špargľu - umyjeme ju očistíme a nakrájame na menšie kusy.

2. Krok

Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu, kým nie je zlatistá.

3. Krok

Potom pridáme nakrájanú špargľu a orestujeme ju spolu s cibuľou pár minút, kým nie je mäkká.

4. Krok

Pridáme múku a dobre premiešame, aby sa múka spojila s maslom a špargľou.

5. Krok

Postupne pridávame mlieko a neustále miešame, kým zmes nezačne hustnúť a nevzniknú hrudky. Ak by vám omáčka bola príliš hustá, môžete pridať viac mlieka. Ak by bola príliš riedka, pridajte viac múky a nechajte ju zahustiť.

6. Krok

Dochutíme soľou a korením podľa chuti.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov