Spankorizo

REKLAMA

Spankorizo je jedlo z gréckej kuchyne a názov v preklade znamená špenát s ryžou.

  • 40Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 5 pl olivového oleja Pridané do
  • 1 stredne veľkú cibuľu Pridané do
  • 1 hrnček ryže Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 hrnčeky vriacej vody Pridané do
  • 100 g čerstvého špenátu Pridané do
  • 3 stredne veľké paradajky Pridané do
  • 3 pl paradajkovej omáčky Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • šťavu z citróna Pridané do
  • 100 g feta syru Pridané do
  • kolieska citrónu na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vo väčšom hrnci si na olivovom olej necháme zmäknúť nadrobno nakrájanú cibuľu (2 minúty na strednom plameni)

2. Krok

Pridáme 1 hrnček ryže a nadrobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak – popražíme spolu 5 minút

3. Krok

Medzitým si dáme zovrieť 2 hrnčeky vody, ktorými po tých 5 minútach zalejeme zmes v hrnci

4. Krok

Prikryjeme, stiahneme plameň na trochu menší a necháme variť ryžu 10 minút

5. Krok

Medzitým si špenát aj paradajky umyjeme a nakrájame malé kúsky

6. Krok

Po 10 minútach pridáme špenát, paradajky, paradajkovú omáčku, soľ a mleté čierne korenie.

7. Krok

Dobre premiešame a ochutnáme ryžu (v tomto momente by už mala byť uvarená, ak nie je podlejeme kúskom vody a dovaríme)

8. Krok

Keď je ryža uvarená, odstavíme a pokvapkáme šťavou z citróna

9. Krok

Podávame s nadrobeným feta syrom a kolieskom citróna na vrchu

Komentáre (1)

Lenka 21. 5. 2022

pekne sprcovane, volám dcére, nech si uloží.

Podobné recepty

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11

Zdravé cestoviny s feta syrom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché krémové cviklové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduché krémové cviklové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduchá zapekaná cuketa s vajcom
Recept od prémiového používateľa
Domáce sušené paradajky v oleji recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce sušené paradajky v oleji recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11

Zdravé cestoviny s feta syrom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché krémové cviklové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduché krémové cviklové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduchá zapekaná cuketa s vajcom
Recept od prémiového používateľa
Domáce sušené paradajky v oleji recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce sušené paradajky v oleji recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Raňajky

422 receptov

Večera

951 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image David719

Spankorizo

Spankorizo je jedlo z gréckej kuchyne a názov v preklade znamená špenát s ryžou.

40
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Vo väčšom hrnci si na olivovom olej necháme zmäknúť nadrobno nakrájanú cibuľu (2 minúty na strednom plameni)

2. Krok

Pridáme 1 hrnček ryže a nadrobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak – popražíme spolu 5 minút

3. Krok

Medzitým si dáme zovrieť 2 hrnčeky vody, ktorými po tých 5 minútach zalejeme zmes v hrnci

4. Krok

Prikryjeme, stiahneme plameň na trochu menší a necháme variť ryžu 10 minút

5. Krok

Medzitým si špenát aj paradajky umyjeme a nakrájame malé kúsky

6. Krok

Po 10 minútach pridáme špenát, paradajky, paradajkovú omáčku, soľ a mleté čierne korenie.

7. Krok

Dobre premiešame a ochutnáme ryžu (v tomto momente by už mala byť uvarená, ak nie je podlejeme kúskom vody a dovaríme)

8. Krok

Keď je ryža uvarená, odstavíme a pokvapkáme šťavou z citróna

9. Krok

Podávame s nadrobeným feta syrom a kolieskom citróna na vrchu

Ingrediencie
5 pl
olivového oleja
1
stredne veľkú cibuľu
1 hrnček
ryže
2 strúčiky
cesnaku
2 hrnčeky
vriacej vody
100 g
čerstvého špenátu
3
stredne veľké paradajky
3 pl
paradajkovej omáčky
soľ a mleté čierne korenie
šťavu z citróna
100 g
feta syru
kolieska citrónu na ozdobu