Spankorizo

REKLAMA

Spankorizo je jedlo z gréckej kuchyne a názov v preklade znamená špenát s ryžou.

  • 40Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 5 pl olivového oleja Pridané do
  • 1 stredne veľkú cibuľu Pridané do
  • 1 hrnček ryže Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 hrnčeky vriacej vody Pridané do
  • 100 g čerstvého špenátu Pridané do
  • 3 stredne veľké paradajky Pridané do
  • 3 pl paradajkovej omáčky Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • šťavu z citróna Pridané do
  • 100 g feta syru Pridané do
  • kolieska citrónu na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vo väčšom hrnci si na olivovom olej necháme zmäknúť nadrobno nakrájanú cibuľu (2 minúty na strednom plameni)

2. Krok

Pridáme 1 hrnček ryže a nadrobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak – popražíme spolu 5 minút

3. Krok

Medzitým si dáme zovrieť 2 hrnčeky vody, ktorými po tých 5 minútach zalejeme zmes v hrnci

4. Krok

Prikryjeme, stiahneme plameň na trochu menší a necháme variť ryžu 10 minút

5. Krok

Medzitým si špenát aj paradajky umyjeme a nakrájame malé kúsky

6. Krok

Po 10 minútach pridáme špenát, paradajky, paradajkovú omáčku, soľ a mleté čierne korenie.

7. Krok

Dobre premiešame a ochutnáme ryžu (v tomto momente by už mala byť uvarená, ak nie je podlejeme kúskom vody a dovaríme)

8. Krok

Keď je ryža uvarená, odstavíme a pokvapkáme šťavou z citróna

9. Krok

Podávame s nadrobeným feta syrom a kolieskom citróna na vrchu

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Kuskusový šalát s fazuľkovými luskami
Recept od prémiového používateľa
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Farebný cestovinový šalát
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Farebný cestovinový šalát

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Kuskusový šalát s fazuľkovými luskami
Recept od prémiového používateľa
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Farebný cestovinový šalát
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Farebný cestovinový šalát

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Spankorizo

Spankorizo je jedlo z gréckej kuchyne a názov v preklade znamená špenát s ryžou.

40
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Vo väčšom hrnci si na olivovom olej necháme zmäknúť nadrobno nakrájanú cibuľu (2 minúty na strednom plameni)

2. Krok

Pridáme 1 hrnček ryže a nadrobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak – popražíme spolu 5 minút

3. Krok

Medzitým si dáme zovrieť 2 hrnčeky vody, ktorými po tých 5 minútach zalejeme zmes v hrnci

4. Krok

Prikryjeme, stiahneme plameň na trochu menší a necháme variť ryžu 10 minút

5. Krok

Medzitým si špenát aj paradajky umyjeme a nakrájame malé kúsky

6. Krok

Po 10 minútach pridáme špenát, paradajky, paradajkovú omáčku, soľ a mleté čierne korenie.

7. Krok

Dobre premiešame a ochutnáme ryžu (v tomto momente by už mala byť uvarená, ak nie je podlejeme kúskom vody a dovaríme)

8. Krok

Keď je ryža uvarená, odstavíme a pokvapkáme šťavou z citróna

9. Krok

Podávame s nadrobeným feta syrom a kolieskom citróna na vrchu

Ingrediencie
5 pl
olivového oleja
1
stredne veľkú cibuľu
1 hrnček
ryže
2 strúčiky
cesnaku
2 hrnčeky
vriacej vody
100 g
čerstvého špenátu
3
stredne veľké paradajky
3 pl
paradajkovej omáčky
soľ a mleté čierne korenie
šťavu z citróna
100 g
feta syru
kolieska citrónu na ozdobu