REKLAMA

Spankorizo

Spankorizo je jedlo z gréckej kuchyne a názov v preklade znamená špenát s ryžou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 5 pl olivového oleja Pridané do
  • 1 stredne veľkú cibuľu Pridané do
  • 1 hrnček ryže Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 2 hrnčeky vriacej vody Pridané do
  • 100 g čerstvého špenátu Pridané do
  • 3 stredne veľké paradajky Pridané do
  • 3 pl paradajkovej omáčky Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • šťavu z citróna Pridané do
  • 100 g feta Pridané do
  • kolieska citrónu na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Vo väčšom hrnci si na olivovom olej necháme zmäknúť nadrobno nakrájanú cibuľu (2 minúty na strednom plameni)

2. Krok

Pridáme 1 hrnček ryže a nadrobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak – popražíme spolu 5 minút

3. Krok

Medzitým si dáme zovrieť 2 hrnčeky vody, ktorými po tých 5 minútach zalejeme zmes v hrnci

4. Krok

Prikryjeme, stiahneme plameň na trochu menší a necháme variť ryžu 10 minút

5. Krok

Medzitým si špenát aj paradajky umyjeme a nakrájame malé kúsky

6. Krok

Po 10 minútach pridáme špenát, paradajky, paradajkovú omáčku, soľ a mleté čierne korenie.

7. Krok

Dobre premiešame a ochutnáme ryžu (v tomto momente by už mala byť uvarená, ak nie je podlejeme kúskom vody a dovaríme)

8. Krok

Keď je ryža uvarená, odstavíme a pokvapkáme šťavou z citróna

9. Krok

Podávame s nadrobeným feta syrom a kolieskom citróna na vrchu

Komentáre (1)

Lenka 21. 5. 2022

pekne sprcovane, volám dcére, nech si uloží.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4195 receptov

Mäsité jedlá

2021 receptov

Dezert

3171 receptov

Mascarpone

292 receptov

Raňajky

1179 receptov

Večera

3868 receptov

Cestoviny

463 receptov