REKLAMA

Zdroj: Youtube

Sous vide kuracie prsia s broskyňou

Netradične pripravené tradičné (pre niekoho kulinárske faux pas) kuracie prsia s broskyňou a syrom. Neskutočne šťavnaté a pritom dokonale zapečené, rozplývajúce sa na jazyku - také sú kuracie prsia pripravené metódou sous vide.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 800 g kuracie prsia Pridané do
  • 6 ks plátkový tavený syr Pridané do
  • 1 broskyňové zaváraniny Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

115 min.
1. Krok

Kuracie prsia prekrojíme na tenšie pláty. Osolíme a okoreníme z oboch strán. Ak vznikli veľké kusy, rozdelíme na polovic. Vložíme do sáčkov na vákuovanie a zavákuujeme. Dáme do sous vide prístroja na 63°C 90 minút.

2. Krok

Mäso vyberieme zo sous vide prístroja a vložíme do nádoby na pečenie aj so šťavou zo sáčku. Na každý kus mäsa položíme polovicu zavarenej broskyne a zakryjeme ju plátkovým taveným syrom. Dáme zapiecť do rúry na program Horný ohrev / Gril / Turbo gril / Zapekanie 180°C dozlatista, približne 15 minút. Podávame so zemiakovou kašou poliatou výpekom z mäsa alebo s ryžou.

3. Krok

Tip na záver: Mäso pripravené v prístroji sous vide môžeme zamraziť a dokončiť inokedy. Po dokončení suvidovania, mäso necháme vo vákuu a hneď namočíme do ľadovej vody (studená voda s ľadom). Takto zastavíme proces varenia a mäso môžeme odložiť do chladničky na neskôr, prípadne do mrazničky. Mäso z mrazničky nerozmrazujeme, vo vákuu ho vrátime naspäť do sous vide prístroja na 63°C a 15 minút, potom vyberieme z vákua a dokončíme podľa vyššie napísaného postupu.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Mascarpone

291 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Cestoviny

461 receptov