REKLAMA

Zdroj: FB - Receptár - recepty pre každého

Slovenský recept na veľkonočnú pasku, akú poznáme od babičiek

Sviatky Veľkej noci sú pre mnohých ľudí neoddeliteľne spojené s prípravou tradičného veľkonočného koláča, známeho ako paska. Ak aj vy patríte medzi tých, ktorí chcú zachovať túto tradíciu, určite oceníte môj recept na prípravu pasky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 500 g múka Pridané do
  • 700 ml mlieko Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 1 kocka droždia Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 100 g cukor Pridané do
  • 65 g maslo Pridané do
  • 20 g kakao Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

110 min.
1. Krok

Tento recept postačuje na prípravu dvoch veľkonočných pasiek. Na začiatok si nechajte zohriať mlieko a rozpustite v ňom cukor. Kocku droždia rozdrvte a pridajte do mlieka. Nechajte postáť približne 10 minút, kým sa droždie nezačne aktivovať.

2. Krok

Do misky si odmerajte obe múky a pridajte soľ. Pridajte vajce a nakrájané maslo. Následne pridajte aj mlieko s droždím a dôkladne premiešajte. Ak máte kuchynský robot, využite ho a nechajte ho miesiť cesto približne 5 minút. Ak ho nemáte, môžete si pomôcť rukami. Cesto musí byť hladké a pružné.

3. Krok

Teraz rozdelte cesto na tri rovnaké časti. Do jednej z častí pridajte kakao a premiešajte do hladka. V každej z častí nechajte cesto podkysnúť aspoň hodinu. Potom z každej časti vytvorte valček a spojte ich tak, aby vznikla špirála. Položte ju do vymastenej formy a nechajte ešte raz podkysnúť aspoň hodinu.

4. Krok

Pripravte si rúru na teplotu 180 stupňov a pečte pasiek jednu hodinu. Po upečení nechajte pasky vychladnúť a potom ich môžete podávať s rôznymi prílohami ako sú cvikla, čerstvý chren, hrudka, šunka alebo klobása.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov