REKLAMA

Slivkové pirohy so škoricovou posýpkou

Chutné jedlo, ktoré zasýti

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg polohrubej múky Pridané do
  • 2 dl vlažnej vody Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
  • 1 kg uvarených zemiakov Pridané do
  • slivkový džem Pridané do
  • 2 lyžičky škorice Pridané do
  • 3 Lyžice rozpusteného masla Pridané do
  • 2 Lyžice práškového cukru Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Cesto si pripravte z múky, uvarených zemiakov, vajíčok, soli a vody. Musíte s ním dlhšie pracovať, aby bolo kompaktné a nelepilo sa.

2. Krok

Následne ho vyvaľkajte, vezmite si nejaký hrnček alebo pohárik, vykrajujte kolieska. Tie naplňte džemom, potom preložte a kraje cesta spolu zlepte rukami. Poriadne zatlačte, aby sa vám nerozpadli a nerozvarili.

3. Krok

Nechajte zovrieť vodu a pirohy do nej nahádžte. Postupujte po fázach, aby sa vám navzájom nepolepili.

4. Krok

Keď vyplávajú, nechajte ich ešte desať minút povariť. Teplé posypte škoricou, práškovým cukrom a prelejte maslom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3788 receptov

Mascarpone

343 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Večera

4619 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Raňajky

1514 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov