REKLAMA

Šišky

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20
  • 12 kocka droždie čerstvé Pridané do
  • 100 ml vlažné mlieko Pridané do
  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 2 žĺtky Pridané do
  • 12 čl soľ Pridané do
  • 1 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 100 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 1 pl rum Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

1) Ako prvé si pripravíme kvások. V 100ml vlažného mlieka rozdrvíme polovicu kocky droždia, pridáme lyžičku kryštálového cukru a na teplom mieste necháme pracovať kvások.

2. Krok

2) Do misy pridáme múku, žĺtky, kryštálový cukor, soľ, kvások a rum. Vďaka nemu šišky nebudú vôbec mastné, preto ho určite nevynechajte.

3. Krok

3) Rukou alebo varechou vypracujeme cesto, do ktorého postupne prilievame smotanu na šľahanie a nakoniec zvyšné vlažné mlieko. Prilievame postupne a za stáleho miesenia. Vďaka smotane zostane cesto pekne vláčne a šišky tak budú mäkké aj na druhý deň. Toto je prísada, ktorú odteraz pridávajte do šišiek. Sú naozaj výnimočné!

4. Krok

4) Vymiesené cesto poprášime múkou, zakryjeme suchou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť minimálne 1 hodinu.

5. Krok

5) Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho na hrúbku približne 0,5 cm.

6. Krok

6) Pomocou pohára vykrajujeme kolieska, ktoré necháme podkysnúť ešte 5-10 minút.

7. Krok

7) V hlbokej panvici rozpálime olej.

8. Krok

8) Šišky postupne vysmážame z každej strany do zlatista.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

276 receptov

Obed

5001 receptov

Mäsité jedlá

2301 receptov

Dezert

3894 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Na panvici

1290 receptov

Omáčky

440 receptov