REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3GkNmkXSjx_uv1vmJmfD/a430e022b9cd210ee6f7f1b84c61c1.jpeg)
Silvestrovská kapustnica de luxe
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g klobása
- 100 g údené mäso
- 25 g sušené huby
- 900 g kyslá kapusta
- 3 strúčiky cesnak
- 120 g Cibuľa
- 1.7 l hovädzí vývar
- 2 pl paprika
- 2 pl rastlinný olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 listy bobkový list
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Sušené huby namočte na 30 minút do teplej vody a potom dôkladne umyte. Rozpálime hrniec a dáme doň olej, pridajte nakrájanú cibuľu a na miernom ohni poduste Pridajte nasekaný cesnak a ešte 3 minúty varte.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3GkNmkXSjx_uv1vmJmfD/a55a13716c4b2a3896446954f3d58a.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Do hrnca pridáme hríby, kyslú kapustu, papriku, bobkové listy, údené mäso a klobásu nakrájanú na malé kúsky a mäsový vývar. Privedieme do varu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3GkNmkXSjx_uv1vmJmfD/0fa5a330a87d5a000f9b08f837013c.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme 1 hodinu 30 minút. Uvarenú kapustnicu odstavte zo sporáka, nechajte 10 minút odstáť, posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte spolu s kyslou smotanou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3GkNmkXSjx_uv1vmJmfD/ee78378ae1488743339da2bd92b881.jpeg)
Zdroj: Youtube