Zdroj: FB - Recepty vaše a starej matere

Šampiňóny s údeným tofu na smotane

40 min
1
REKLAMA

Najlepší šampiňónový perkelt. Šampiňóny s údeným tofu na smotane. Výborne chutia s cestovinou.

40 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 500 g šampiňóny Pridané do
  • 1 ks veľká cibuľa Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 1 čl mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 čl mletá červená paprika Pridané do
  • 1 čl mletá kurkuma Pridané do
  • 1 čl vegeta Pridané do
  • 1 ks paradajkový pretlak Pridané do
  • 1 ks smotana na šľahanie Pridané do
  • 1 pl polohrubá múka Pridané do
  • 1 ks citrónová šťava Pridané do
  • 1 balenie tofu Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Šampiňóny očistíme a nakrájame na mesiačiky.

2. Krok

Cibuľu nakrájame na drobno, orestujeme na panvici s troškou olivového oleja. Pridáme tam nakrájané šampiňóny, červenú papriku, korenie, soľ a zalejeme vodou po vrch šampiónov.

3. Krok

Zhruba po 10 minútach pridáme paradajkový pretlak a tofu. Dusíme, dokým nie sú šampiňóny mäkké.

4. Krok

Na záver pridávame smotanu na šľahanie, v ktorej rozmiešame múku a necháme zovrieť. Dochutíme podľa potreby, môžeme pridať pár kvapiek citróna a vegetu.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

574 receptov

Obed

1331 receptov

Lacné jedlá

704 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

486 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

979 receptov

Šaláty

101 receptov