REKLAMA
![Šampiňóny s údeným tofu na smotane Šampiňóny s údeným tofu na smotane](https://eu.tastescdn.net/thumbor/z99p4OfKJj0gdksXytY5xejELp0=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8v_CitTnoTS1toG1MKYx/bb0965f05647e49d632ebe1af3a46f.jpeg)
Zdroj: FB - Recepty vaše a starej matere
Šampiňóny s údeným tofu na smotane
Najlepší šampiňónový perkelt. Šampiňóny s údeným tofu na smotane. Výborne chutia s cestovinou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 500 g huba
- 1 ks veľká cibuľa
- olivový olej
- 1 čl soľ
- 1 čl mleté čierne korenie
- 1 čl mletá červená paprika
- 1 čl mletá kurkuma
- 1 čl vegeta
- 1 ks paradajkový pretlak
- 1 ks šľahačka
- 1 pl polohrubá múka
- 1 ks citrónová šťava
- 1 pack tofu
Odporúčané produkty
![Podravka ochucovadlo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/kHb8eB-3ziQR5rVHpKW407TATP0=/195x195/sk/partner/b86036ce591b09dcc1170592642392.png)
Podravka ochucovadlo
![Podravka NATUR](https://eu.tastescdn.net/thumbor/y5hMnEDxJkStgYY2Mt1d5cT4d8g=/195x195/sk/partner/d219cdcf415bdb1264d4dae333edaa.png)
Podravka NATUR
![Podravka kečup jemný](https://eu.tastescdn.net/thumbor/aAijdR9OXB5QjVJhU5cHsF4Vi5A=/195x195/sk/partner/ff825da250c6ca2b2f0e15750bca9f.png)
Podravka kečup jemný
![Podravka dijónska horčica](https://eu.tastescdn.net/thumbor/rbb0MOUfF8-OAOB8kDxLKEDX7_0=/195x195/sk/partner/1f6eacbf7bbe3fb91358ebe327a45b.png)
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Šampiňóny očistíme a nakrájame na mesiačiky.
2. Krok
Cibuľu nakrájame na drobno, orestujeme na panvici s troškou olivového oleja. Pridáme tam nakrájané šampiňóny, červenú papriku, korenie, soľ a zalejeme vodou po vrch šampiónov.
3. Krok
Zhruba po 10 minútach pridáme paradajkový pretlak a tofu. Dusíme, dokým nie sú šampiňóny mäkké.
4. Krok
Na záver pridávame smotanu na šľahanie, v ktorej rozmiešame múku a necháme zovrieť. Dochutíme podľa potreby, môžeme pridať pár kvapiek citróna a vegetu.