REKLAMA

Zdroj: peredniankina from Getty Images

Šalát z kyslej kapusty

Šalát z kyslej kapusty je jedným zo základných jedál tradičnej poľskej kuchyne. Sám som tento jednoduchý, ale mimoriadne chutný pokrm pripravoval mnohokrát. Výborne sa hodí k mäsu alebo pečeným zemiakom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g Kyslá kapusta Pridané do
  • 1 ks veľká mrkva Pridané do
  • 1 ks veľká cibuľa Pridané do
  • 2 lyžice Rastlinný olej Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • Lyžička cukru Pridané do
  • 12 čajové lyžičky rasca Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Začnite dôkladným scedením kyslej kapusty. Podľa mojich skúseností môže nadmerné namáčanie kapusty vo vode znížiť intenzitu jej chuti, čomu sa chceme vyhnúť.

2. Krok

Potom mrkvu nastrúhajte na hrubom strúhadle. Jednoduchý, ale dôležitý tip: pridanie mrkvy dodá šalátu sladkosť a farbu.

3. Krok

Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno.

4. Krok

Zapnite panvicu, pridajte rastlinný olej a zohrievajte ho, kým nie je horúci. Potom pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju, kým nezíska zlatohnedú farbu. Vysoká teplota na začiatku pomôže cibuli rýchlo získať farbu.

5. Krok

Do panvice pridajte kyslú kapustu, nastrúhanú mrkvu, soľ, korenie, cukor a rascu. Všetky prísady dôkladne premiešajte a smažte 5-7 minút. Pri vyprážaní odporúčam opatrnosť, aby sa kapusta na dne nepripálila.

6. Krok

Hotový šalát preložte na tanier. Môžete ho podávať teplý aj studený.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Mascarpone

341 receptov

Nátierky

330 receptov

Nápoje

314 receptov

Obed

4858 receptov

Cestoviny

547 receptov

Mäsité jedlá

2249 receptov

Kuracie mäso

786 receptov

Raňajky

1487 receptov

Večera

4579 receptov