:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/H46AyJ7RSXRlks2QI0Nh/22dc2f6c2e6481af0aa6c16ef09e64.jpeg)
Zdroj: AndreySt from Getty Images
Šalát so špenátom a fetou
Tento osviežujúci šalát plný vitamínov je ideálny na ľahký obed alebo večeru. Jemný špenát sa tu stretáva s pikantnou fetou a všetko je zaliate aromatickou zálievkou. Príprava tohto šalátu netrvá dlho a výsledok určite predčí vaše očakávania.
Ingrediencie
- 200 g čerstvý špenát
- 150 g feta
- 1 ks červená cibuľa
- 150 g Cherry paradajky
- 3 lyžice Olivové oleje
- 3 lyžice Olivové oleje
- 1 čajová lyžička Dijónske horčice
- 1 lyžica Citrónová šťava
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Cibuľu nakrájajte na tenké plátky.
Umyte cherry paradajky a prekrojte ich na polovicu.
Syr feta nakrájajte na kocky.
Príprava omáčky: V miske zmiešajte olivový olej, dijonskú horčicu, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
Špenát umyte a dôkladne osušte.
Na veľký tanier dajte špenát, rozložte naň plátky cibule, nakrájané cherry paradajky a na kocky nakrájaný syr feta.
Nakoniec šalát zalejte dresingom a jemne premiešajte.
Šalát podávajte ihneď po príprave, aby si špenát zachoval svoju sviežosť a chrumkavosť.