REKLAMA

Zdroj: pixabay

Ruské domáce pelmene

Pelmene recept na tradičné ruské jedlo.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Cesto

  • 250 g hladká múka Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 12 čl soľ Pridané do
  • 100 ml mlieka Pridané do

Plnka

  • 500 g mleté mäso hovädzie bravčové Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 1 strúčik cesnak Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čierne mleté korenie Pridané do

Príloha

  • ocot Pridané do
  • soľ Pridané do
  • cesnak Pridané do
  • prevarená voda Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Pripravíme si cesto. Zmiešame všetky ingrediencie. Vypracujeme hladké cesto, ktoré by sa nemalo lepiť na ruky. Pripravené cesto musíme nechať odpočinúť v chlade aspoň 20 minút.

2. Krok

Plnku is pripravíme tak, že zmiešame najemno nasekanú cibuľu spolu s mäsom. Ochutíme soľoou, korením a prelisovaným cesnakom.

3. Krok

Cesto vyvaľkáme asi na tenko. Povykrajujeme kolieska. Do každého dáme lyžičku plnky a preložíme podobne ako pirohy. Pripravené pelmene varíme v osolenej vode 7 minút.

4. Krok

Pripravíme si prílohu, ktorou je voda zmiešaná s cesnakom, octom a soľou. Nesmie byť príliš slaná. Treba si dochutiť podľa svojej chuti.

5. Krok

V takto pripravenej vode si pelmene máčame a môžeme jesť.

Podobné recepty

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú jedným z tých jedál, ktoré potešia každého gurmána. Kombinácia mäkkého mletého mäsa, paradajkovej omáčky a rôznych korenín robí z tohto pokrmu skutočnú delikatesu. Vyskúšajte ho a nebudete sklamaní!

Pečeňové halušky do hovädzej polievky

Recept na pečeňové halušky do polievky.

Fazuľový prívarok s domácu sekanou

Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.

Tantanmen (japonská rezancová polievka)

Táto pikantná, krémová a mimoriadne chutná japonská polievka s rezancami je jedným z mojich najobľúbenejších jedál, najmä počas chladných dní. Recept má korene v sečuánskej kuchyni v Číne, ale v Japonsku je mimoriadne obľúbený a známy. Tantanemen sa skladá z rezancov, mletého mäsa, ázijského korenia a varí sa v kuracom vývare. Podáva sa s vareným kuracím vajcom.

Zapekané mleté mäso s fazuľovou omáčkou

Kombinácia mletého mäsa,zemiakov spolu k omáčke je výborná. Chute sa dopĺňajú je to zaujímavé , určite si to obľúbite.

Prívarok zo zelenej fazuľky s faširkou

Toto je taká slovenská klasika,výborná len tak s vajíčkom, faširkou a pre veľkých hladošov aj chlebom. 😉

Tradičný klasický austrálsky koláč z hovädzieho mäsa

Aussie Meat Pie je klasické austrálske jedlo, ktoré je dobre známe pre svoju lahodnú, bohatú a pikantnú chuť. Tento teplý a upokojujúci koláč sa v Austrálii často konzumuje na cestách a je ideálny na výdatný obed, večeru alebo občerstvenie na futbalový zápas. Podľa tohto receptu pripravíte 6 jednotlivých koláčov, z ktorých každý je naplnený šťavnatou zmesou mletého hovädzieho mäsa, cibule a aromatickej omáčky.
Niki001
Niki001
Náhľad receptu Mäsové guličky alá Ikea
Fotorecept

Mäsové guličky alá Ikea

Mäsové guličky s výbornou omáčkou podávané s hranolkami a brusnicovou omáčkou.

Podobné recepty

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú jedným z tých jedál, ktoré potešia každého gurmána. Kombinácia mäkkého mletého mäsa, paradajkovej omáčky a rôznych korenín robí z tohto pokrmu skutočnú delikatesu. Vyskúšajte ho a nebudete sklamaní!

Pečeňové halušky do hovädzej polievky

Recept na pečeňové halušky do polievky.

Fazuľový prívarok s domácu sekanou

Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.

Tantanmen (japonská rezancová polievka)

Táto pikantná, krémová a mimoriadne chutná japonská polievka s rezancami je jedným z mojich najobľúbenejších jedál, najmä počas chladných dní. Recept má korene v sečuánskej kuchyni v Číne, ale v Japonsku je mimoriadne obľúbený a známy. Tantanemen sa skladá z rezancov, mletého mäsa, ázijského korenia a varí sa v kuracom vývare. Podáva sa s vareným kuracím vajcom.

Zapekané mleté mäso s fazuľovou omáčkou

Kombinácia mletého mäsa,zemiakov spolu k omáčke je výborná. Chute sa dopĺňajú je to zaujímavé , určite si to obľúbite.

Prívarok zo zelenej fazuľky s faširkou

Toto je taká slovenská klasika,výborná len tak s vajíčkom, faširkou a pre veľkých hladošov aj chlebom. 😉

Tradičný klasický austrálsky koláč z hovädzieho mäsa

Aussie Meat Pie je klasické austrálske jedlo, ktoré je dobre známe pre svoju lahodnú, bohatú a pikantnú chuť. Tento teplý a upokojujúci koláč sa v Austrálii často konzumuje na cestách a je ideálny na výdatný obed, večeru alebo občerstvenie na futbalový zápas. Podľa tohto receptu pripravíte 6 jednotlivých koláčov, z ktorých každý je naplnený šťavnatou zmesou mletého hovädzieho mäsa, cibule a aromatickej omáčky.
Niki001
Niki001
Náhľad receptu Mäsové guličky alá Ikea
Fotorecept

Mäsové guličky alá Ikea

Mäsové guličky s výbornou omáčkou podávané s hranolkami a brusnicovou omáčkou.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4014 receptov

Mäsité jedlá

1952 receptov

Mascarpone

277 receptov

Dezert

2969 receptov

Večera

3696 receptov

Raňajky

1068 receptov

Cestoviny

452 receptov

Špargľa

34 receptov