:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MgE1lF9OvBslU6BZuG_U/5e756de25195ca09bff0fc778ff208.jpeg)
Zdroj: pixabay
Ruské domáce pelmene
60 min
6
REKLAMA
Pelmene recept na tradičné ruské jedlo.
60 min
6
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Cesto
- 250 g hladkej múky
- 1 vajce
- 1⁄2 čl soli
- 100 ml mlieka
Plnka
- 500 g mleté mäso hovädzie bravčové
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- čierne mleté korenie
Príloha
- ocot
- soľ
- cesnak
- prevarená voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Pripravíme si cesto. Zmiešame všetky ingrediencie. Vypracujeme hladké cesto, ktoré by sa nemalo lepiť na ruky. Pripravené cesto musíme nechať odpočinúť v chlade aspoň 20 minút.
2. Krok
Plnku is pripravíme tak, že zmiešame najemno nasekanú cibuľu spolu s mäsom. Ochutíme soľoou, korením a prelisovaným cesnakom.
3. Krok
Cesto vyvaľkáme asi na tenko. Povykrajujeme kolieska. Do každého dáme lyžičku plnky a preložíme podobne ako pirohy. Pripravené pelmene varíme v osolenej vode 7 minút.
4. Krok
Pripravíme si prílohu, ktorou je voda zmiešaná s cesnakom, octom a soľou. Nesmie byť príliš slaná. Treba si dochutiť podľa svojej chuti.
5. Krok
V takto pripravenej vode si pelmene máčame a môžeme jesť.