REKLAMA

Ríbezľová smotanová bublanina

Ovocný koláč

REKLAMA
Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Recept nájdeš v tomto článku

Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Ingrediencie

porcií
30
  • 3 hrnčeky polohrubá múka Pridané do
  • 112 hrnčeky kryštálový cukor Pridané do
  • 3 ks vajce Pridané do
  • 2 kl kypriaci prášok Pridané do
  • 2 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 1 ks maslo alebo Hera Pridané do
  • 400 g červené a biele ribezle Pridané do
  • 3 ks kyslá smotana Pridané do
REKLAMA

Postup

75 min.
1. Krok

Múku, cukor, vanilkový cukor dáme do misky spolu s tukom na pečenie. Zmiešame aby sa vytvorila posýpka. Odoberieme z nej na posyp koláčika.

2. Krok

Do misky ďalej pridáme vajcia, sódu bikarbónu a kyslé smotany.

3. Krok

Vymiešame cesto, ktoré prenesieme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.

4. Krok

Umyté a vysušené ríbezle dáme na vrch. Posypeme posýpkou a dáme piecť do rúry na cca. 45 min pri teplote 175-180st.C

5. Krok

Upečený koláč necháme mierne vychladnúť a krájame ho na úhľadné kúsky. Môžeme ho ešte posypať práškovým cukrom. Koláč je šťavnatý, svieži. Mierka je hrnček = 250 ml

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4629 receptov

Mäsité jedlá

2184 receptov

Zaváranie

147 receptov

Raňajky

1368 receptov

Lacné jedlá

1453 receptov

Mascarpone

333 receptov

Večera

4332 receptov