REKLAMA

Ríbezľová smotanová bublanina

Ovocný koláč

REKLAMA
Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Recept nájdeš v tomto článku

Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Ingrediencie

porcií
30
  • 3 hrnčeky polohrubá múka Pridané do
  • 112 hrnčeky kryštálový cukor Pridané do
  • 3 ks vajce Pridané do
  • 2 kl kypriaci prášok Pridané do
  • 2 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 1 ks maslo alebo Hera Pridané do
  • 400 g červené a biele ribezle Pridané do
  • 3 ks kyslá smotana Pridané do
REKLAMA

Postup

75 min.
1. Krok

Múku, cukor, vanilkový cukor dáme do misky spolu s tukom na pečenie. Zmiešame aby sa vytvorila posýpka. Odoberieme z nej na posyp koláčika.

2. Krok

Do misky ďalej pridáme vajcia, sódu bikarbónu a kyslé smotany.

3. Krok

Vymiešame cesto, ktoré prenesieme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.

4. Krok

Umyté a vysušené ríbezle dáme na vrch. Posypeme posýpkou a dáme piecť do rúry na cca. 45 min pri teplote 175-180st.C

5. Krok

Upečený koláč necháme mierne vychladnúť a krájame ho na úhľadné kúsky. Môžeme ho ešte posypať práškovým cukrom. Koláč je šťavnatý, svieži. Mierka je hrnček = 250 ml

Komentáre (1)

Monika 20. 4. 2022

Hneď by som ochutnala..

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4218 receptov

Mäsité jedlá

2028 receptov

Raňajky

1190 receptov

Mascarpone

294 receptov

Dezert

3203 receptov

Večera

3890 receptov

Pre diabetikov

633 receptov