REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wmWnG-NpjqP1zoLy6kb1/b43b0203ceaedd788d1896a478597d.jpeg)
Zdroj: Canva
Rezeň z krkovičky
Recept na rezeň z bravčovej krkovičky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 2 plátky bravčovej krkovičky
- 1 vajíčko
- 4 pl mlieka
- soľ
- korenie mleté
- 2 pl hladká múka
- 2 pl strúhanka
- olej slnečnicový
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Plátky krkovičky zľahka osolíme a okoreníme z oboch strán. Potom naklepeme.
2. Krok
Do hlbokého taniera rozklepneme vajce, pridáme štipku soli, mlieko a rozhabarkujeme.
3. Krok
Potom obaľujeme v klasickom trojobale - hladká múka, vajce a nakoniec strúhanka.
4. Krok
Na panvicu nalejeme dostatočné množstvo oleja, necháme zohriať.
5. Krok
Osmažíme z oboch strán dozlatista a prekladáme aspoň na minútu na savé obrúsky. Podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou alebo šalátom. Dobrú chuť !