REKLAMA

Zdroj: Pixabay: 4666192

Recept na pečené bravčové brucho Porchetta

Tento recept sa výborne kombinuje s pečenými zemiakmi a čerstvým zeleným šalátom. Vychutnajte si túto klasickú taliansku špecialitu!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
7
  • 5 libier Bravčový bôčik bez kosti, s kožou Pridané do
  • 2 pl Semienok feniklu Pridané do
  • 2 pl čerstvý rozmarín, jemne nasekaný Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnaku, mletého Pridané do
  • 2 lyžičky soľ Pridané do
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia Pridané do
  • Kuchynský reťazec Pridané do
REKLAMA

Postup

270 min.
1. Krok

Začnite prípravou bravčového brucha. Uistite sa, že ste odstránili prebytočný tuk a narezali kožu. To by sa malo robiť opatrne bez toho, aby ste rezali do samotného mäsa. Verte mi, keď hovorím, že to pomôže pri vyškvarení tuku a vytvorení krásneho chrumkavého prepečeného povrchu počas pečenia.

2. Krok

Semienka feniklu opečte na suchej panvici na miernom ohni, kým nezapáchajú - zvyčajne to trvá asi 2 minúty. Mletie opražených semienok výrazne zvýrazní ich chuť.

3. Krok

Zmiešajte opražené semienka feniklu, nasekaný rozmarín, pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie. Touto zmesou potrite celú mäsovú stranu bravčového brucha. Zo skúsenosti odporúčam nechať zmes na mäse niekoľko minút, aby sa chute prepojili.

4. Krok

Bravčový bôčik zrolujte pozdĺžne tak, aby koža obopínala celú vonkajšiu stranu. Pevne ho zaistite kuchynským špagátom. Všimol som si, že čím pevnejšie sa bôčik zroluje, tým lepšie sa v ňom udrží šťava.

5. Krok

Zrolovanú porchettu položte na mriežku v pekáči. Nechajte ju cez noc odpočívať v chladničke. Tento krok pomôže vysušiť kožu, aby bola po upečení ešte chrumkavejšia.

6. Krok

Na druhý deň vyberte porchettu z chladničky a pred tepelnou úpravou ju nechajte hodinu pri izbovej teplote. Predhrejte rúru na 500 stupňov Fahrenheita.

7. Krok

Porchettu pečte pri vysokej teplote približne 30 minút, aby bola koža chrumkavá, a potom teplotu znížte na 325 stupňov Celzia. Pokračujte v pečení ďalšie 3 - 4 hodiny, kým mäso nezmäkne. Chvála trpezlivosti, pretože pomalé pečenie dodáva porchette jej charakteristickú chuť.

8. Krok

Po upečení nechajte porchettu pred krájaním asi 20 minút odpočívať. Pomôže to zachovať šťavu a zabezpečí, že porchetta bude vlhká a chutná od prvého do posledného plátku.

Podobné recepty

Chrumkavý pečený bôčik

Tento pomaly pečený bôčik s kožou je skvelý spôsob ako pripraviť tento druh mäska.

Pečený bôčik s kapustou a knedľou

Perfektný tradičný slovenský pečený bôčik s kyslou kapustou a knedľou, ktorý pripravujeme zväčša počas sviatkov.

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou

Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.

Výdatná krkovička pečená v rúre

Toto je jeden z mojich najobľúbenejších receptov na príjemnú nedeľnú večeru. Túto výdatnú pečenú krkovičku som robila už niekoľkokrát a zakaždým je to absolútny hit pre rodinu a priateľov. Bravčová krkovička je maslovo mäkká a má úžasne chrumkavú kôrku, vďaka ktorej sa jej nedá odolať. Dúfam, že vám tento recept bude chutiť rovnako ako mne.

Bravčové karé v celku

Famózne bravčové karé v celku. Stačí ho len narezať a ochutiť.

Bravčové karé na slanine

Tento recept na bravčové karé na slanine je ideálny ako hlavné jedlo na rodinné stretnutie alebo sviatok.

Pečený bôčik na kyslej kapuste

Recept na pečený bôčik s kyslou kapustou. Ako príloha sa hodí knedľa.

Podobné recepty

Chrumkavý pečený bôčik

Tento pomaly pečený bôčik s kožou je skvelý spôsob ako pripraviť tento druh mäska.

Pečený bôčik s kapustou a knedľou

Perfektný tradičný slovenský pečený bôčik s kyslou kapustou a knedľou, ktorý pripravujeme zväčša počas sviatkov.

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou

Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.

Výdatná krkovička pečená v rúre

Toto je jeden z mojich najobľúbenejších receptov na príjemnú nedeľnú večeru. Túto výdatnú pečenú krkovičku som robila už niekoľkokrát a zakaždým je to absolútny hit pre rodinu a priateľov. Bravčová krkovička je maslovo mäkká a má úžasne chrumkavú kôrku, vďaka ktorej sa jej nedá odolať. Dúfam, že vám tento recept bude chutiť rovnako ako mne.

Bravčové karé v celku

Famózne bravčové karé v celku. Stačí ho len narezať a ochutiť.

Bravčové karé na slanine

Tento recept na bravčové karé na slanine je ideálny ako hlavné jedlo na rodinné stretnutie alebo sviatok.

Pečený bôčik na kyslej kapuste

Recept na pečený bôčik s kyslou kapustou. Ako príloha sa hodí knedľa.

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

1843 receptov

Obed

3765 receptov

Mascarpone

238 receptov

Cestoviny

420 receptov

Pre diabetikov

627 receptov

Cícer

42 receptov

Večera

3450 receptov

Dezert

2626 receptov