:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/af3BeZ1lg3mPYX9pcyOF/218adb8a7126647b751c287247208b.jpeg)
Rebarborovo-zázvorový sirup
20 min
1
REKLAMA
kto by si kupoval sirupy v supermarkete, keď si môžete vyrobiť vlastné jedinečné kombinácie doma?
20 min
1
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 450 g rebarbory
- 1 cm čerstvého zázvora
- 540 g kryštálového cukru
- 600 ml vody
- 1 vanilkový struk
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Začneme tým, že nakrájame rebarboru na tenké "kolieska" a dáme ich do veľkého hrnca. Pridáme na menšie kocky nakrájaný čerstvý zázvor, množstvo záleží od vás, ako veľmi zázvorový chcete sirup mať.
2. Krok
Pridáme do hrnca cukor, rozpolený vanilkový struk, zalejeme vodou a varíme na miernom plameni 10 minút.
3. Krok
Varíme kým rebarbora úplne nezmäkne. Odstavíme a všetko spolu popučíme. Precedíme a nalejeme do uzatvárateľnej sklenenej fľaše. Necháme vychladiť a odložíme do chladničky. Dobrú chuť.
uzasne moje oblubene