REKLAMA
Rafaello torta

Rafaello torta

Božská rorta s mandľovými lupienkami a kokosom

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • korpus Pridané do
  • 200 g maslové sušienky Pridané do
  • 50 g mleté mandle Pridané do
  • 125 g maslo Pridané do
  • 5 ml mlieko Pridané do
  • 350 KRÉM ml šľahačková smotana Pridané do
  • 1 bal smetafix Pridané do
  • 400 g Smotanový syr philadelphia Pridané do
  • lučiny Pridané do
  • 120 g práškový cukor Pridané do
  • 200 g biela čokoláda Pridané do
  • 50 g mandľové lupienky Pridané do
  • 50 g kokos Pridané do
  • GANACHE Pridané do
  • 150 g biela čokoláda na ganache Pridané do
  • 75 ml smotana na šľahanie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

25 min.

Pripravíme si formu s priemerom 22 cm. Zomleté maslové sušienky zmiešame s mletými mandľami a rozpusteným maslom. Pridáme mlieko. Dostaneme mäkšiu zmes, s ktorou sa dobre pracuje. Natlačíme ju rukami na dno formy. Takto pripravený korpus dáme do chladu kým si pripravíme krém. Čokoládu roztopíme nad parou a necháme trochu vychladnúť. Mixérom vymiešame krémový syr s práškovým cukrom. K tomu dodáme roztopenú čokoládu a ešte chvíľu miešame. Nasypeme kokos a mandľové lupienky a lyžicou zamiešame. V druhej nádobe vyšľaháme smotanu so Smetafixom. Následne ju opatrne vmiešame do syrovej zmesi. Krém nanesieme na vychladený korpus a vrátime do chladničky. Ganache: Smotanu zohrejeme a za stáleho miešania v nej rozpustíme bielu čokoládu. Hotovú ganache rovnomerne vylejeme na cheesecake a necháme na pár hodín stuhnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4939 receptov

Lacné jedlá

1546 receptov

Kuracie mäso

796 receptov

Mäsité jedlá

2278 receptov

Dezert

3822 receptov

Nátierky

336 receptov

Raňajky

1531 receptov