![Pulled pork Pulled pork](https://eu.tastescdn.net/thumbor/qkPNtqsawTYuDBXF1AGt76TIqVE=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nlToCzqUytkUJULK4Smz/a5d2b3470415cbe4cf11ca427dc19f.jpeg)
Pulled pork
Pulled pork je trhané bravčové mäso servírované v žemli.
Ingrediencie
Suroviny
- 21⁄2 kg bravčové pliecko
- 2 pl červená údená mletá paprika
- 1 pl mleté čierne korenie
- 2 pl sušená vegeta
- 2 pl cesnakový prášok
- 2 pl cibuľový prášok
- 2 pl korenie na bravčové mäso
- soľ
- olej
- tekutý dym
omáčka
- 500 ml jablčný ocot
- 2 pl kečup
- 2 pl hnedý cukor
- 1 čl mletá červená paprika
- 1 čl mleté čierne korenie
- 1 čl soľ
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé si pripravíme zmes korenia na posypanie. Zmes pripravíme tak, že zmiešame čierne korenie, sladkú papriku, údenú papriku, soľ, vegetu, cesnakový, cibuľový prášok a zmes korenia na mäso.
![Pulled pork - krok prípravy 1 Pulled pork - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/Nua211W-V-7h5x8QWfEoPB_sYWA=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nlToCzqUytkUJULK4Smz/bc6afe6d333de726349109f4bba253.jpeg)
Zdroj: Youtube
Mäso umyjeme, potrieme trochou oleja a posypeme koreňovou zmesou z oboch strán. Necháme 60 minút odpočívať.
![Pulled pork - krok prípravy 1 Pulled pork - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/qu-Tq2vb0X9falKW0gRI2dzMCtY=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nlToCzqUytkUJULK4Smz/03dd0b0d3e30ead3b2f1a868d835d7.jpeg)
Zdroj: Youtube
Posypané mäso vložíme do hlbokého plechu s roštom. Plech podlejeme vodou a pridáme trošku tekutého dymu, aby mäso malo peknú údenú chuť. Rošt postriekame olejom. Mäso zakryjeme alobalom.
![Pulled pork - krok prípravy 1 Pulled pork - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/PHVUzo_8fSVLJtpzIX8m5gSOUZU=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nlToCzqUytkUJULK4Smz/c8ad1db701b7f0de700c2501a88c45.jpeg)
Zdroj: Youtube
Pečieme na 275°C - 8 hodín, z toho 2 hodiny pred koncom zložíme alobal, aby mäso získalo kôrku.
![Pulled pork - krok prípravy 1 Pulled pork - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/Av5EM4DS8cEA7VKEE138VtJpqDo=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nlToCzqUytkUJULK4Smz/65ecfb4f9d762c08c2f87fe7ae6564.jpeg)
Zdroj: Youtube
Príprava omáčky - je ideálne ju pripraviť 1 až 2 dni vopred a skladovať v chladničke! V miske zmiešame uvedené suroviny na omáčku a privedieme ju do varu. Hneď ako sa omáčka začne variť vypneme sporák a omáčku necháme vychladnúť.
![Pulled pork - krok prípravy 1 Pulled pork - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/GEkU7SH-FW6p54ubtQRqp8HWQsw=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nlToCzqUytkUJULK4Smz/67266dd82bf5b5f375c88f004ac257.jpeg)
Zdroj: Youtube
Keď je mäso upečené preložíme ho na tácku a začneme ho trhať na kúsky.
![Pulled pork - krok prípravy 1 Pulled pork - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/tjE9OIeZrGgRXsBLB6D_bQEU1GM=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nlToCzqUytkUJULK4Smz/e76632eac74ecaccceb30dbc218e6d.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na záver mäso premiešame s vopred pripravenou omáčkou. Servírujeme napríklad na spôsob hamburgera.
![Pulled pork - krok prípravy 1 Pulled pork - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/1k0Anfd7OzyLWwWAQERj-DzgGn0=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nlToCzqUytkUJULK4Smz/ea4f5d67958e78f172d90a06370e7e.jpeg)
Zdroj: Youtube