dní
hod.
min.

Pudingový koláč

REKLAMA

Obľúbený pudingový koláč nesmie u nás chýbať na žiadnej oslave.

  • 80Minút
  • 20Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20

Cesto

  • 280 polohrubá múka
  • 200 práškový cukor
  • ks kypriaci prášok do pečiva
  • ks vajíčka
  • ks kakaový puding (prášok)
  • mlieko
  • 100 ml slnečnicový olej
  • vanilková esencia

Krém

  • 500 ml kyslá smotana
  • 300 ml šľahačka
  • pl práškový cukor
  • Granko
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vo väčšej miske rozbijeme vajcia a oddelíme žĺtky od bielok. Bielka odložíme nabok a žĺtka vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme pár kvapiek vanilkovej esencie a olej. Premiešame a ďalej pridáme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Bielka, ktoré sme odložili nabok si zvlášť vyšľaháme na sneh a postupne pridávame do cesta.

2. Krok

Vymiešané cesto vylejeme na hlboký plech s papierom na pečenie. Puding uvaríme podľa návodu na obale a ešte za horúca ho po lyžiciach dáme na cesto. Dáme piecť do rúry, ktorú sme si vyhriali na 180°C. Koláč pečieme pol hodinku, ale sledujeme.

3. Krok

Po upečení dáme koláč vychladnúť a medzi tým si pripravíme smotanový krém. Vyšľaháme si šľahačky a zvlášť kyslé smotany s dvoma lyžicami cukru. Obe zmesi zmiešame a vylejeme na vychladnutý koláčik. Uhladíme vareškou a posypeme grankom alebo postrúhanou čokoládou. A potom už len stačí nechať koláčik v chladničke aspoň niekoľko hodín, aby poriadne stuhol.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
4 months ago

Ďakujem za recept, už sa naň teším.

Top kategórie