REKLAMA
Puchríková omáčka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 Cibuľa
- 500 g mleté bravčové mäso
- list bobkový
- mleté čierne korenie
- podľa chuti soľ
- 2 x smotana na varenie
- hladká múka
- voda na zaliatie
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Najskôr si na oleji osmažíme dozlatista cibuľu nakrájanú na drobno. Potom pridáme bobkový list, celé čierne korenie, premiešame a zachvíľu pridáme mleté mäsko. Osolíme.Poriadne ho orestujeme aby sa zatiahlo. Potom ho zalejeme vodou a zakryjeme pokrievkou aby sa mäsko udusilo. Keď je mäsko hotové, pridáme smotanu zmiešanú s trochou múky a pomaly vlievame do hrnca a miešame. Necháme povariť aspoň 10 minút, dosolíme, dokoreníme a máme hotovo.
2. Krok
Podávame s domácou knedľou. Ja robím varenú knedľu.