REKLAMA

Zdroj: Tetsunori via Adobe Stock

Portové víno omáčka

Bohatá a chutná omáčka z portového vína, dokonalá doplnok k pečenému mäsu alebo divine.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 Polievková lyžica olivový olej Pridané do
  • 2 Šalotka Jemne nasekané Pridané do
  • 2 Prsty na nohách Cesnak, jemne nasekaný Pridané do
  • 250 ml Portské víno Pridané do
  • 500 ml hovädzí vývar Pridané do
  • 1 Čajová lyžička cukor Pridané do
  • 1 Čajová lyžička čerstvý tymián, jemne nasekaný Pridané do
  • 2 Čajová lyžička Kukuričný škrob, rozpustený v trochu studenej vody Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Pre prípravu portského vína, zahrejte olivový olej na panvici pri strednej teplote. Pridajte šalotku a cesnak a opečte ich približne 2 minúty, kým nezmäknú.

2. Krok

Nalejte portské víno do panvice a nechajte ho variť 5 minút, kým sa objem nesníži na polovicu.

3. Krok

Do panvice nalejte hovädzí vývar a pridajte cukor a tymián. Nechajte zmes 15 minút vrieť.

4. Krok

Pridajte kukuričný škrob do panvice a premiešajte ho. Omáčku nechajte variť ďalšie 2-3 minúty, kým nezhustne. Ak chcete hustejšiu omáčku, môžete pridať viac kukuričného škrobu.

5. Krok

Odstráňte panvicu z sporáka a nechajte portskú omáčku pred podávaním trochu vychladnúť. Omáčku prelejte cez jemné sitko, aby ste odstránili šalotku a cesnak, ak uprednostňujete hladšiu omáčku.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4821 receptov

Mäsité jedlá

2239 receptov

Kuracie mäso

784 receptov

Raňajky

1469 receptov

Mascarpone

340 receptov

Dezert

3708 receptov

Na panvici

1236 receptov