REKLAMA

Zdroj: Canva

Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou

Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg bravčový bok bez kosti s kožou Pridané do
  • 2 Lyžice soli Pridané do
  • 1 Lyžice mleté čierne korenie Pridané do
  • 2 Lyžice čerstvo nasekaného rozmarínu Pridané do
  • 1 Lyžice čerstvo nasekaného tymiánu Pridané do
  • 1 Lyžice čerstvo nasekaného oregana Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 4 Lyžice olivového oleja Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 220 °C.

2. Krok

V miske zmiešajte soľ, korenie, bylinky a olivový olej, až kým nevytvoríte pastu.

3. Krok

Bravčový bok očistite a prepichnite ho cez kožu nožom. Tým pomôžete k lepšiemu pečeniu.

4. Krok

Potom naneste bylinkovú omáčku na mäso.

5. Krok

Keď je bravčový bok pripravený, zrolujte ho do rolády a zviažte nitou.

6. Krok

Vložte mäso na plech a pečte ho v rúre po dobu 2 hodín, občas ho obráťte a potrite olejom alebo šťavou, ktorá sa z neho uvoľní.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4358 receptov

Mäsité jedlá

2087 receptov

Mascarpone

311 receptov

Večera

4027 receptov

Cestoviny

487 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Raňajky

1253 receptov

Dezert

3353 receptov