REKLAMA

Zdroj: Canva

Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou

Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg bravčový bok bez kosti s kožou Pridané do
  • 2 Lyžice soli Pridané do
  • 1 lyžica mleté čierne korenie Pridané do
  • 2 Lyžice čerstvo nasekaného rozmarínu Pridané do
  • 1 lyžica čerstvo nasekaného tymiánu Pridané do
  • 1 lyžica čerstvo nasekaného oregana Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 4 Lyžice olivového oleja Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 220 °C.

2. Krok

V miske zmiešajte soľ, korenie, bylinky a olivový olej, až kým nevytvoríte pastu.

3. Krok

Bravčový bok očistite a prepichnite ho cez kožu nožom. Tým pomôžete k lepšiemu pečeniu.

4. Krok

Potom naneste bylinkovú omáčku na mäso.

5. Krok

Keď je bravčový bok pripravený, zrolujte ho do rolády a zviažte nitou.

6. Krok

Vložte mäso na plech a pečte ho v rúre po dobu 2 hodín, občas ho obráťte a potrite olejom alebo šťavou, ktorá sa z neho uvoľní.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Šťavnatá bravčová panenka pečená v rúre

Táto pečená bravčová panenka je jedným z mojich receptov na rýchle a chutné večerné jedlo.
TASTElist
TASTElist
Náhľad receptu Pečená krkovička vcelku
Videorecept

Pečená krkovička vcelku

Kus šťavnatého, výborného mäska. Vyskúšajte recept na vynikajúcu krkovičku na šťave. Originálny a jednoduchý recept na pečenú krkovičku, ktorú si môžete rozkrájať aj na plátky.

Chrumkavé bravčové stehno pečené v rúre

Chrumkavý zlatistý povrch a jemný vnútrajšok tejto pečienky z bravčového stehna spolu s komplexnosťou chutí boli vždy hitom.

Výdatná krkovička pečená v rúre

Toto je jeden z mojich najobľúbenejších receptov na príjemnú nedeľnú večeru. Túto výdatnú pečenú krkovičku som robila už niekoľkokrát a zakaždým je to absolútny hit pre rodinu a priateľov. Bravčová krkovička je maslovo mäkká a má úžasne chrumkavú kôrku, vďaka ktorej sa jej nedá odolať. Dúfam, že vám tento recept bude chutiť rovnako ako mne.

Diviaková stehná s omáčkou

Vynikajúce diviakové stehno, pomaly pečené, kým nie je jemné a šťavnaté. Toto robustné a obnovujúce jedlo je perfektné pre chladné zimné večery a špeciálne príležitosti.

Bravčové mäso v pivnej omáčke

Bravčová pečienka v pivnej omáčke je tradičné české jedlo, ktoré má bohatú chuť a je ideálne na chladné dni.

Bravčová panenka v rúre s omáčkou

Recept na pečenú bravčovú panenku v rúre s hríbovou omáčkou.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Šťavnatá bravčová panenka pečená v rúre

Táto pečená bravčová panenka je jedným z mojich receptov na rýchle a chutné večerné jedlo.
TASTElist
TASTElist
Náhľad receptu Pečená krkovička vcelku
Videorecept

Pečená krkovička vcelku

Kus šťavnatého, výborného mäska. Vyskúšajte recept na vynikajúcu krkovičku na šťave. Originálny a jednoduchý recept na pečenú krkovičku, ktorú si môžete rozkrájať aj na plátky.

Chrumkavé bravčové stehno pečené v rúre

Chrumkavý zlatistý povrch a jemný vnútrajšok tejto pečienky z bravčového stehna spolu s komplexnosťou chutí boli vždy hitom.

Výdatná krkovička pečená v rúre

Toto je jeden z mojich najobľúbenejších receptov na príjemnú nedeľnú večeru. Túto výdatnú pečenú krkovičku som robila už niekoľkokrát a zakaždým je to absolútny hit pre rodinu a priateľov. Bravčová krkovička je maslovo mäkká a má úžasne chrumkavú kôrku, vďaka ktorej sa jej nedá odolať. Dúfam, že vám tento recept bude chutiť rovnako ako mne.

Diviaková stehná s omáčkou

Vynikajúce diviakové stehno, pomaly pečené, kým nie je jemné a šťavnaté. Toto robustné a obnovujúce jedlo je perfektné pre chladné zimné večery a špeciálne príležitosti.

Bravčové mäso v pivnej omáčke

Bravčová pečienka v pivnej omáčke je tradičné české jedlo, ktoré má bohatú chuť a je ideálne na chladné dni.

Bravčová panenka v rúre s omáčkou

Recept na pečenú bravčovú panenku v rúre s hríbovou omáčkou.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3996 receptov

Mäsité jedlá

1941 receptov

Mascarpone

275 receptov

Dezert

2940 receptov

Večera

3672 receptov

Cestoviny

451 receptov

Raňajky

1051 receptov

Šaláty

325 receptov