REKLAMA

Zdroj: Canva

Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou

Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg bravčový bok bez kosti s kožou Pridané do
  • 2 Lyžice soli Pridané do
  • 1 Lyžice mleté čierne korenie Pridané do
  • 2 Lyžice čerstvo nasekaného rozmarínu Pridané do
  • 1 Lyžice čerstvo nasekaného tymiánu Pridané do
  • 1 Lyžice čerstvo nasekaného oregana Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 4 Lyžice olivového oleja Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 220 °C.

2. Krok

V miske zmiešajte soľ, korenie, bylinky a olivový olej, až kým nevytvoríte pastu.

3. Krok

Bravčový bok očistite a prepichnite ho cez kožu nožom. Tým pomôžete k lepšiemu pečeniu.

4. Krok

Potom naneste bylinkovú omáčku na mäso.

5. Krok

Keď je bravčový bok pripravený, zrolujte ho do rolády a zviažte nitou.

6. Krok

Vložte mäso na plech a pečte ho v rúre po dobu 2 hodín, občas ho obráťte a potrite olejom alebo šťavou, ktorá sa z neho uvoľní.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov