REKLAMA
Pomaly pečená jahňacina

Pomaly pečená jahňacina

Recept na pomaly pečenú jahňacinu, ktorú pečieme minimálne 3 hodiny.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 2.2 kg jahňacie pliecko Pridané do
  • 2 šálky voda Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do

Marináda

  • 3 čl rozmarín Pridané do
  • 1 pl sušené oregano Pridané do
  • 2 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 12 čl mleté čierne korenie Pridané do
  • 14 šálky olivový olej Pridané do

Na servírovanie

  • 1 čl kukuričná múka Pridané do
  • 14 šálky voda Pridané do
  • 14 čl soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

360 min.
1. Krok

Pripravíme si marinádu, ktorou potrieme jahňacie pliecko. Pliecko marinujeme 2 až 24 hodín.

Pomaly pečená jahňacina - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Na dno pekáča nasypeme cibuľu. Na vrch položíme jahňacie pliecko a podlejeme ho vodou. Odkryté ho pečieme zhruba 45 minút na 210°C.

Pomaly pečená jahňacina - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

3. Krok

Následne jahnňacinu pečieme prikrytú papierom na pečenie a alobalom pomaly 3 až 12 hodín na 100°C.

Pomaly pečená jahňacina - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

4. Krok

Príprava omáčky Všetku tekutinu z pekáča precedíme do hrnca. Privedieme do varu a potom rýchlo varíme na stredne vysokej teplote, kým sa obsah nezníži na 1 šálku - 250 ml.

Pomaly pečená jahňacina - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

5. Krok

Kukuričnú múku zmiešame s vodou a za stáleho miešania prilievame do džusu. Pokračujeme vo varení minútku, občas premiešame, kým nezhustne na sirupovú konzistenciu. Pridáme soľ a korenie podľa chuti.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou

Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.

Pečené morčacie stehno

Chutné pečené morčacie stehno. Podávať ho môžeme so zeleninovým šalátom, ryžou alebo varenými zemiakmi.

Jahňacie stehno

Luxusné pečené jahňacie stehno.

Fazuľový prívarok s domácou sekanou na pive

Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.

Živánska v alobale

Najlepšia živánska v alobale. Recept z kategórie všetko v jednom hrnci.

Fazuľový prívarok s domácu sekanou

Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.

Pravá Grécka musaka

Recept na pravú grécku musaku s mletým mäsom.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou

Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.

Pečené morčacie stehno

Chutné pečené morčacie stehno. Podávať ho môžeme so zeleninovým šalátom, ryžou alebo varenými zemiakmi.

Jahňacie stehno

Luxusné pečené jahňacie stehno.

Fazuľový prívarok s domácou sekanou na pive

Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.

Živánska v alobale

Najlepšia živánska v alobale. Recept z kategórie všetko v jednom hrnci.

Fazuľový prívarok s domácu sekanou

Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.

Pravá Grécka musaka

Recept na pravú grécku musaku s mletým mäsom.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3972 receptov

Mascarpone

269 receptov

Mäsité jedlá

1928 receptov

Dezert

2909 receptov

Raňajky

1035 receptov

Šaláty

325 receptov

Cestoviny

446 receptov

Večera

3643 receptov