REKLAMA
![Polievka z fazuľových strukov Polievka z fazuľových strukov](https://eu.tastescdn.net/thumbor/1te8mJAoqGN-j_-U-4j4r6cfqI4=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/zFcJ-fsAtSDUxDafPAk-/45d44f730a66c41e8eb17603fb9110.jpeg)
Polievka z fazuľových strukov
Polievka z fazuľových strukov na kyslo so zemiakmi
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- struky fazuľkové zelené
- 7 ks zemiak
- 1 ks Cibuľa
- maslo
- 200 g šľahačka
- soľ
- korenie čierne mleté
- vegeta
- kôpor
- petržlen
- hladká múka
- 1 kocka bujón zeleninový
Odporúčané produkty
![Podravka ochucovadlo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/kHb8eB-3ziQR5rVHpKW407TATP0=/195x195/sk/partner/b86036ce591b09dcc1170592642392.png)
Podravka ochucovadlo
![Podravka NATUR](https://eu.tastescdn.net/thumbor/y5hMnEDxJkStgYY2Mt1d5cT4d8g=/195x195/sk/partner/d219cdcf415bdb1264d4dae333edaa.png)
Podravka NATUR
![Podravka kečup jemný](https://eu.tastescdn.net/thumbor/aAijdR9OXB5QjVJhU5cHsF4Vi5A=/195x195/sk/partner/ff825da250c6ca2b2f0e15750bca9f.png)
Podravka kečup jemný
![Podravka dijónska horčica](https://eu.tastescdn.net/thumbor/rbb0MOUfF8-OAOB8kDxLKEDX7_0=/195x195/sk/partner/1f6eacbf7bbe3fb91358ebe327a45b.png)
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Cibuľu nakrájame na drobno. Na oleji alebo masle ju pomaly opražíme.
2. Krok
Pridáme struky, prikryjeme pokrievkou a chvíľku dusíme. Zatiaľ si dáme do kanvice zovrieť vodu a ošúpeme zemiaky, ktoré nakrájame na kocky.
3. Krok
Keď voda zovrie, zalejeme ňou struky. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, zeleninový bujón (nemusí byť) a nakoniec umyté zemiaky. Varíme do mäkka.
4. Krok
Keď sú zemiaky a struky uvarené, je na rade smotana, v ktorej sme zmiešali kôpor, vegetu, korenie a za lyžicu hladkej múky.
5. Krok
Zmiešame a necháme chvíľku povariť.
6. Krok
Ozdobíme petržlenovou vňaťou a krutónmi. Dobrú chuť
mnaaaam