REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Polievka z čerstvých húb

Táto chutná polievka z čerstvých húb so zemiakmi a mrveničkou je ideálnou voľbou pre všetkých milovníkov húb.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Na polievku:

  • 500 g čerstvých húb Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 4 ks zemiaky Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl oleja Pridané do
  • 1 pl mletá červená paprika Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do

Na mrveničku:

  • 1 ks vajce Pridané do
  • 2 hrste polohrubá múka Pridané do
  • 1 pl vlažná voda Pridané do
  • štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Huby očistíme, zemiaky olúpeme. Huby a zemiaky nakrájame na kúsky. Cibuľu a strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno.

2. Krok

Na panvici rozpálime olej a na ňom opražíme cibuľu do zlatista. Pridáme huby a restujeme ich pokiaľ nezačnú púšťať šťavu.

3. Krok

Zasypeme ich červenou paprikou a premiešame.

4. Krok

Na záver pridáme zemiaky a cesnak.

5. Krok

Do vriacej vody pridáme zemiakovú a hubovú zmes a necháme ju variť do mäkka.

6. Krok

Zatiaľ si pripravíme mrveničku. Na tanier si rozbijeme vajce a rozmiešame ho s trochou vlažnej vody.

7. Krok

Na pracovnú dosku nasypeme dve hrste polohrubej múky, trochu soli a do stredu urobíme jamku.

8. Krok

Vylejeme do nej rozmiešané vajce a vymiesime si cesto. Má byť pevnejšie.

9. Krok

Nakoniec ho nastrúhame na hrubom strúhadle a poriadne zasypeme múkou. Necháme ho chvíľu odpočívať.

10. Krok

Pred koncom varenia mrveničku preosejeme od zvyšnej múky, vložíme do polievky a ešte spolu chvíľu povaríme.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4922 receptov

Kuracie mäso

794 receptov

Mäsité jedlá

2272 receptov

Lacné jedlá

1538 receptov

Dezert

3802 receptov

Raňajky

1523 receptov

Večera

4641 receptov

Pečivo

761 receptov