VIDEORECEPT Poctivý kačací vývar

REKLAMA

Vývar, patri k mojím najobľúbenejším polievkam a to preto, že jej príprava je naozaj jednoduchá, jej chuť je výborná, dá sa použiť ako chutná a posilňujúca medicína v prípade choroby a tiež ako surovina pre množstvo ďalších chutných jedál.

  • 300Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg kačacích drobkov Pridané do
  • 3 mrkvy, záleží na jej veľkosti, veľa mrkvy spôsobí, že bude chutiť sladko Pridané do
  • 1 petržlen Pridané do
  • 1 malý kaleráb Pridané do
  • 12 zeleru Pridané do
  • 1 menšia cibuľa, skôr v kuse aj so šupou Pridané do
  • 4 ks menších zemiakov Pridané do
  • 1 strúčik cesnaku Pridané do
  • 1 menšiu čerstvú papriku dajte pozor, aby nebola štipľavá, ja to mám síce rád, ale... Pridané do
  • 1 menšiu vyzretú rajčinu Pridané do
  • 4 guličky celého korenia Pridané do
  • 2 guličky nového korenia Pridané do
  • 12 lyžičky celej rasce Pridané do
  • vecheť z listovej zeleniny z petržlenu, zeleru a ligurčeku Pridané do
  • 1 lyžička soli Pridané do
REKLAMA

Postup

00:00 / 00:00
1. Krok

Mäsko umyjeme vložíme do hrnca zalejeme studenou vodou a privedieme k varu. Následne teplotu variča stlmíme tak, aby polievka len pomaly prebublávala (proste, aby nevrela). Na polievočke sa nám vytvoria šuminy (zrazia sa bielkoviny z mäsa) tie potrebujeme zozbierať, aby sme vývar mali čistý. Šuminy sa tvoria počas celého varenia, ale najviac pri privedení do varu, potom už stačí zbierať tak po pol hodinke. Cca. po hodinke dvoch pridajte do polievky pokrájanú zeleninu, koreniny a soľ. Varíme pomaly ďalej a zbierame šuminy. Asi hodinu pred ukončením varenia pridáme zemiaky, papriku, rajčinu, vecheť z listovej zeleniny. Pred ukončením varenia dochuťte soľou, lepšie je, keď sa polievka so soľou prevarí, ako dosolenie na tanieri. Na rajčinu pozor, aby sa vám nerozvarila.

2. Krok

Pred podávaním mäsko z polievky vyberte, oberte a rozdeľte do tanierov alebo vráťte späť do polievky.

3. Krok

Vývar je výborný s niťovými rezancami, alebo pečeňovými knedličkami.

4. Krok

Prípravu hravo zvládnete, tak dobrú chuť 🙂

Komentáre (1)

tento luuuubim

Podobné recepty

Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšia hlivová polievka na spôsob držkovej
Recept od prémiového používateľa
Batatová polievka so zeleninou a červenou šošovicou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Batatová polievka so zeleninou a červenou šošovicou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie varené a paradajková omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchla a jednoduchá tekvicová polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšia hlivová polievka na spôsob držkovej
Recept od prémiového používateľa
Batatová polievka so zeleninou a červenou šošovicou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Batatová polievka so zeleninou a červenou šošovicou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie varené a paradajková omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchla a jednoduchá tekvicová polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image Dedkovovarenie

Poctivý kačací vývar

Vývar, patri k mojím najobľúbenejším polievkam a to preto, že jej príprava je naozaj jednoduchá, jej chuť je výborná, dá sa použiť ako chutná a posilňujúca medicína v prípade choroby a tiež ako surovina pre množstvo ďalších chutných jedál.

300
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Mäsko umyjeme vložíme do hrnca zalejeme studenou vodou a privedieme k varu. Následne teplotu variča stlmíme tak, aby polievka len pomaly prebublávala (proste, aby nevrela). Na polievočke sa nám vytvoria šuminy (zrazia sa bielkoviny z mäsa) tie potrebujeme zozbierať, aby sme vývar mali čistý. Šuminy sa tvoria počas celého varenia, ale najviac pri privedení do varu, potom už stačí zbierať tak po pol hodinke. Cca. po hodinke dvoch pridajte do polievky pokrájanú zeleninu, koreniny a soľ. Varíme pomaly ďalej a zbierame šuminy. Asi hodinu pred ukončením varenia pridáme zemiaky, papriku, rajčinu, vecheť z listovej zeleniny. Pred ukončením varenia dochuťte soľou, lepšie je, keď sa polievka so soľou prevarí, ako dosolenie na tanieri. Na rajčinu pozor, aby sa vám nerozvarila.

2. Krok

Pred podávaním mäsko z polievky vyberte, oberte a rozdeľte do tanierov alebo vráťte späť do polievky.

3. Krok

Vývar je výborný s niťovými rezancami, alebo pečeňovými knedličkami.

4. Krok

Prípravu hravo zvládnete, tak dobrú chuť 🙂

Ingrediencie
1 kg
kačacích drobkov
3
mrkvy, záleží na jej veľkosti, veľa mrkvy spôsobí, že bude chutiť sladko
1
petržlen
1
malý kaleráb
12
zeleru
1
menšia cibuľa, skôr v kuse aj so šupou
4 ks
menších zemiakov
1 strúčik
cesnaku
1
menšiu čerstvú papriku dajte pozor, aby nebola štipľavá, ja to mám síce rád, ale...
1
menšiu vyzretú rajčinu
4 guličky
celého korenia
2 guličky
nového korenia
12 lyžičky
celej rasce
vecheť z listovej zeleniny z petržlenu, zeleru a ligurčeku
1 lyžička
soli