:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Oadtw457akZI29Xb-Cw4/c364689f649d490cd1f55b30aeeed0d0.jpeg)
Pizza
60 min
2
REKLAMA
Toto je najlepšie cesto na pizzu, verte mi!
60 min
2
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 500 g hladkej múky
- 250 g vlažnej vody
- 3 lyžice olivový olej
- štipka soli
- 1 sušené droždie (alebo pol kocky čerstvého)
- trošku kryštálového cukru
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Z teplej vody, droždia a cukru si pripravíme kvások. Keď sa nám začne robiť na vrchu pena, kvások je pripravený.
2. Krok
Do misy si dáme múku, kvások, olej, soľ a miešame varechou alebo robotom dovtedy, kým sa cesto nelepí na boky misky. Nechám prikryté kysnúť na cca hodinku.
3. Krok
Cesto rozdelíme na dve časti. Tvarujeme kruh, alebo aký už len tvar chcete :) ukladáme obľúbené suroviny a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov, približne na 20 minút.
4. Krok
Dobrú chuť prajem!
Odporúčam piecť kratšie a na vyššej teplote (ak to rúra dovolí). Ideálne je 250°C a 3-4 minúty.