REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_qhghS0roi-TaY5vTcX0/a04c004639e7e3b0299b6119dab2ed.jpeg)
Zdroj: harashchenkoalexandra from Canva
Piškótové kakaové cesto
Toto piškótové kakaové cesto je ideálne pre rôzne druhy tort a zákuskov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 6 kus veľkých vajec
- 180 g cukru
- 150 g hladkej múky
- 30 g Kakao v prášku
- 5 pl oleja
- citrónová šťava
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Rozdeľte vajcia na bielky a žĺtky. Žĺtky vyšľahajte s polovicou cukru až do zosvetlenia.
2. Krok
Bielky vyšľahajte s citrónovou šťavou do tuha, postupne pridávajte zvyšný cukor a šľahajte do vzniku tvrdých špičiek.
3. Krok
Do žĺtkovej zmesi vmiešajte preosiatu múku zmiešanú s kakaom a olej.
4. Krok
Nakoniec ľahko vmiešajte sneh z bielkov.
5. Krok
Formu na tortu vyložte papierom na pečenie, nalejte do nej cesto, ktorá sa pečie v rúre predhriatej na 180 stupňov približne 45 minút.