REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/o5v64l671dbu5Do9S355/13105527615c5e0f0ee67501f6a90c.jpeg)
Perník
Najmäkší perník na svete.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
46
- 3 vajcia hrnček cukru
- 1 čl škorice
- 2 pl kakaa
- 3 pl lekváru
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 čl Čajové Sódy bikarbóny
- 1 kypriaci prášok do perníka g
- 2 hrnčeky polotučného mlieka
- 1 hrnček oleja
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Vo väčšej miske si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme škoricu, kakao, lekvár. Spojíme. Zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do perníka, vlažné mlieko a olej.
2. Krok
Všetko dobre spojíme a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút.
3. Krok
Upečený koláčik potrieme podľa svojej chuti lekvárom a rozpustenou čokoládou. Na vrch som posypala ešte trochu mletých orechov a na niektoré som dala čerstvé jahody.