:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Tv1zY7RCcFdFwXeswv_N/82a288d9a9a8ee7d5af79278445447.jpeg)
Perkelt s haluškami
Ingrediencie
- 2 kuracie prsa
- 1 cibuľa olivový olej
- 2 pl mletá červená paprika
- list bobkový
- rasca
- mleté čierne korenie
- voda na podliatie
- 2 x smotana na varenie
- soľ
- hladká múka
Najnovšie letáky
Postup
Zmiešame si všetky ingrediencie na halušky. Halušky robíme cez haluškovač do hrnca s vodou ktorú sme si nechali prevariť.
Kuracie Ako prvé si nakrájame prso
A potom si najemno nakrájame cibuľu. Do hrnca si dáme rozpáliť olej pomaly si pražíme cibuľu
Kocky na ktorú potom pridáme na nakrájané prsia. Osolíme
A aby mäsko pustilo šťavičku zatiahlo sa a chvíľku dusíme na miernom ohni.Keď už mäsko dostatočne pustilo šťavu a opražilo sa pridáme bobkové listy a polievkovú lyžicu mletej papriky a chvíľu spolu dusíme.,Potom zalejeme horúcou vodou
Osolíme
Okoreníme
A pridáme mletú rascu varíme
Mäso až kým nezmäkne. Samozrejme premiešavame popri varení.Keď už je mäsko uvarené
Trošku v smotane vymiešame hladkej múky a pomaly vlievame do hrnca s perkeltom a miešame. Chvíľu ešte povaríme a odstavíme. Samozrejme ešte dochutíme podľa vašej chuti.