Perfektné langoše s kyslou smotanou
Vyskúšajte tento recept na najlepšie domáce langoše.
- 30Minút
- 6Počet porcií
Ingrediencie
- 1⁄2 kocky droždia
- 1 hrnček teplej vody
- 1 čl cukru
- 1 kyslú smotanu
- 500 g pšeničnej polohrubej múky
- 1 čl soli
- rastlinný olej na vyprážanie
- kyslá smotana
- tvrdý syr na strúhanie napr. Eidam
Postup
V miske si na začiatok zmiešame droždie, vodu a cukor a odložíme stranou na 10 minút.
V druhej väčšej mise si zmiešame kyslú smotanu, múku, soľ a pripravený kvások a vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnú minimálne 30 minút, no ideálne tak 1,5-2 hodiny.
Z vykysnutého cesta vytvarujeme bochníčky, ktoré prikryjeme, aby nám ceste neoschlo. Každý bochníček následne vytvarujeme do tvaru langoša a dáme ho vyprážať do panvice s rastlinným olejom z oboch strán do zlatista.
Na hotový langoš rozotrieme kyslú smotany, posypeme syrom a podávame.
Komentáre (1)
Zdieľaj recept s ostatnými
Top kategórie
Perfektné langoše s kyslou smotanou
Vyskúšajte tento recept na najlepšie domáce langoše.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XhawCplWIHQp1VddiUYa/ce13c6dc9fdedb006c218f5a7642c7.jpeg)
V miske si na začiatok zmiešame droždie, vodu a cukor a odložíme stranou na 10 minút.
V druhej väčšej mise si zmiešame kyslú smotanu, múku, soľ a pripravený kvások a vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnú minimálne 30 minút, no ideálne tak 1,5-2 hodiny.
Z vykysnutého cesta vytvarujeme bochníčky, ktoré prikryjeme, aby nám ceste neoschlo. Každý bochníček následne vytvarujeme do tvaru langoša a dáme ho vyprážať do panvice s rastlinným olejom z oboch strán do zlatista.
Na hotový langoš rozotrieme kyslú smotany, posypeme syrom a podávame.
ďakujem, rozmýšlala som, čo zajtra spravím, už viem :-D