Perfektné langoše s kyslou smotanou

REKLAMA

Vyskúšajte tento recept na najlepšie domáce langoše.

  • 30Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 12 kocky droždia Pridané do
  • 1 hrnček teplej vody Pridané do
  • 1 čl cukru Pridané do
  • 1 kyslú smotanu Pridané do
  • 500 g pšeničnej polohrubej múky Pridané do
  • 1 čl soli Pridané do
  • rastlinný olej na vyprážanie Pridané do
  • kyslá smotana Pridané do
  • tvrdý syr na strúhanie napr. Eidam Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

V miske si na začiatok zmiešame droždie, vodu a cukor a odložíme stranou na 10 minút.

2. Krok

V druhej väčšej mise si zmiešame kyslú smotanu, múku, soľ a pripravený kvások a vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnú minimálne 30 minút, no ideálne tak 1,5-2 hodiny.

3. Krok

Z vykysnutého cesta vytvarujeme bochníčky, ktoré prikryjeme, aby nám ceste neoschlo. Každý bochníček následne vytvarujeme do tvaru langoša a dáme ho vyprážať do panvice s rastlinným olejom z oboch strán do zlatista.

4. Krok

Na hotový langoš rozotrieme kyslú smotany, posypeme syrom a podávame.

Komentáre (1)

ďakujem, rozmýšlala som, čo zajtra spravím, už viem :-D

Podobné recepty

Langoše
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Langoše

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Brokolicové placky s tzatzikmi
Recept od prémiového používateľa
Cuketová bašta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketová bašta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie langoše z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie langoše z cesta z chladničky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špagety so syrovou omáčkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečený baklažán plnený šošovicou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Pečený baklažán plnený šošovicou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Langoše
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Langoše

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Brokolicové placky s tzatzikmi
Recept od prémiového používateľa
Cuketová bašta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketová bašta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie langoše z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie langoše z cesta z chladničky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špagety so syrovou omáčkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečený baklažán plnený šošovicou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Pečený baklažán plnený šošovicou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image David719

Perfektné langoše s kyslou smotanou

Vyskúšajte tento recept na najlepšie domáce langoše.

30
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

V miske si na začiatok zmiešame droždie, vodu a cukor a odložíme stranou na 10 minút.

2. Krok

V druhej väčšej mise si zmiešame kyslú smotanu, múku, soľ a pripravený kvások a vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnú minimálne 30 minút, no ideálne tak 1,5-2 hodiny.

3. Krok

Z vykysnutého cesta vytvarujeme bochníčky, ktoré prikryjeme, aby nám ceste neoschlo. Každý bochníček následne vytvarujeme do tvaru langoša a dáme ho vyprážať do panvice s rastlinným olejom z oboch strán do zlatista.

4. Krok

Na hotový langoš rozotrieme kyslú smotany, posypeme syrom a podávame.

Ingrediencie
12 kocky
droždia
1 hrnček
teplej vody
1 čl
cukru
1
kyslú smotanu
500 g
pšeničnej polohrubej múky
1 čl
soli
rastlinný olej na vyprážanie
kyslá smotana
tvrdý syr na strúhanie napr. Eidam