REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Pečený bôčik s kapustou a knedľou

Perfektný tradičný slovenský pečený bôčik s kyslou kapustou a knedľou, ktorý pripravujeme zväčša počas sviatkov.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • bravčový bôčik Pridané do
  • 1 kg kyslá kapusta Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • cesnak Pridané do
  • paprika červená mletá Pridané do
  • čerstvo mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mletá rasca Pridané do
  • vegeta Pridané do
  • olej Pridané do
  • Vývar Pridané do
  • maslo Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

1.Bravčový bôčik umyjeme, z každej strany ho osolíme a okoreníme.

2. Krok

Vložíme ho do pekáča, potrieme olejom, posypeme vegetou a nakrájanou cibuľou s cesnakom.

3. Krok

Bôčik podlejeme vývarom, zakryjeme alobalom a vložíme piecť do rúry cca na 60 minút -180 stupňov.

4. Krok

Kapustu premyjeme v studenej vode. Na oleji si opražíme cibuľu, pridáme kapustu, mletú červenú papriku, bobkový list a čierne korenie.

5. Krok

Podlejeme ju vodou a zakrytú ju varíme pokiaľ nezmäkne.

6. Krok

Bravčový bôčik podávame s kapustou a knedľou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4945 receptov

Mäsité jedlá

2281 receptov

Kuracie mäso

798 receptov

Lacné jedlá

1546 receptov

Česká

198 receptov

Cestoviny

553 receptov

Šaláty

405 receptov

Rýchle jedlá

4176 receptov