REKLAMA

Pečené zemiaky s bylinkovým maslom a cesnakom

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 112 kg nových zemiakov Pridané do
  • 2 pl extra panenského olivového oleja Pridané do
  • 40 g nastrúhaného parmezánu Pridané do
  • 100 g bylinkového masla Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • citrónová kôra Pridané do
  • 2 pl čerstvej petržlenovej vňate Pridané do
  • 2 pl čerstvej pažítky Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Predhrejeme si rúru na 200 ° C.

2. Krok

Zemiaky dáme variť, osolíme. Varíme asi 10 minút. Odložíme a necháme vychladnúť.

3. Krok

Nachytáme si misku s cesnakom a bylinkovým maslom. Rozmiešame, pridáme citrónovú kôru, petržlenovú vňať a pažítku.

4. Krok

Zemiaky vložíme do pripravenej misky so zmesou. Premiešame. Pokvapkáme olejom a posypeme parmezánom. Pečieme 30 minút alebo do zlatista.

5. Krok

Zemiaky môžeme dozdobiť syrom alebo pažítkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4992 receptov

Dezert

3865 receptov

Mäsité jedlá

2297 receptov

Raňajky

1570 receptov

Rýchle jedlá

4268 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Slovenská

1072 receptov

Jesenné

767 receptov