REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/85zUXXQ9kwFknM_6aEP3/2f86df62110383adc9273f0f7e517f.jpeg)
Pečené zemiaky s bylinkovým maslom a cesnakom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 11⁄2 kg nových zemiakov
- 2 pl extra panenského olivového oleja
- 40 g nastrúhaného parmezánu
- 100 g bylinkového masla
- 2 strúčiky cesnaku
- citrónová kôra
- 2 pl čerstvej petržlenovej vňate
- 2 pl čerstvej pažítky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Predhrejeme si rúru na 200 ° C.
2. Krok
Zemiaky dáme variť, osolíme. Varíme asi 10 minút. Odložíme a necháme vychladnúť.
3. Krok
Nachytáme si misku s cesnakom a bylinkovým maslom. Rozmiešame, pridáme citrónovú kôru, petržlenovú vňať a pažítku.
4. Krok
Zemiaky vložíme do pripravenej misky so zmesou. Premiešame. Pokvapkáme olejom a posypeme parmezánom. Pečieme 30 minút alebo do zlatista.
5. Krok
Zemiaky môžeme dozdobiť syrom alebo pažítkou.