REKLAMA

Pečené tekvicové jadierka so soľou

Nabudúce, keď budete čistiť tekvicu a niečo z nej variť, dužinu s jadierkami nevyhadzujte, ale upečte si tieto pečené a solené tekvicové jadierka.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • tekvicové jadierka (s dužinou z tekvice Hokkaido) Pridané do
  • 3 pl olivového oleja Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • podľa chuti chili vločky Pridané do
REKLAMA

Postup

15 min.
1. Krok

Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 180 stupňov. Očistíme tekvicu od dužinatého stredu. Dužinu s jadierkami dáme do väčšej misky a napustíme ju vodou

2. Krok

Ručne očistíme jadierka od dužiny. Tekvicové jadierka vysypeme na plech. Polejeme olivovým olejom, osolíme a pridáme aj chilli vločky. Dobre premiešame

3. Krok

Pečieme 10 minút, kým nebudú jadierka jemne zhnednuté. Necháme vychladnúť a je to hotové :)

Komentáre (1)

Gizela 9. 5. 2022

Mňamka :)

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4242 receptov

Mäsité jedlá

2036 receptov

Raňajky

1199 receptov

Mascarpone

296 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Večera

3912 receptov

Dezert

3224 receptov