REKLAMA

Zdroj: Facebook - Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,

Pečené bravčové kúsky

Pomaly pečené bravčové kúsky s oravskou slaninou a pečenými zemiakmi.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g bravčové mäso Pridané do
  • 3 ks Cibuľa Pridané do
  • 4 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 pl horčica Pridané do
  • 1 kl sušený majorán Pridané do
  • 1 kl mletá červená paprika Pridané do
  • 1 kl kmín Pridané do
  • oravská slanina Pridané do
  • grilovacie korenie Pridané do
  • olej Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • čierne pivo Pridané do
REKLAMA

Postup

85 min.
1. Krok

Najprv si prichystáme mäso. Umyjeme ho, osušíme a nakrájame na kocky o veľkosti približne 5x5 cm.

2. Krok

Slaninu nakrájame na kocky o veľkosti približne 1x1cm.

3. Krok

Na panvici najprv uškvaríme slaninu. Potom pridáme mäso, ktoré opečieme z oboch strán. Osolíme a okoreníme podľa potreby.

4. Krok

Takto opečené mäsko preložíme do zapekacej misy. Pridáme k nemu horčicu a koreniny. Všetko dobre premiešame.

5. Krok

Misu obložíme nakrájanou cibuľou a cesnakom. Nakoniec mäso podlejeme pivom.

6. Krok

Pečené bravčové kúsky pečieme odokryté v predhriatej rúre na 250°C približne 15 minút. Po 15 minútach znížime teplotu na 180°C a pečieme ešte hodinu.

Komentáre (1)

Lucia 28. 11. 2022

vyzera to uuuuzasne...

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov