REKLAMA

Pečená kačka s červenou kapustou

Tento recept na pečenú kačku s červenou kapustou je ideálny pre všetkých, ktorí rádi ochutnávajú tradičné slovenské jedlá. Kačka sa pečie v rúre spolu s koreninami a podáva sa s nakyslou červenou kapustou a knedľami.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Mäso:

  • 1 ks kačka Pridané do
  • 2 veľké Cibuľa Pridané do
  • 2 Lyžice kmínu Pridané do
  • 2 Lyžice soli Pridané do

Kapusta:

  • 1 ks červenej kapusty Pridané do
  • 1 Veľké Cibuľa Pridané do
  • 2 Lyžice cukru Pridané do
  • 2 Lyžice octu Pridané do
  • 2 Lyžice masla Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme kačacie mäso. Očistíme ho od tukov a vnútorností, osušíme ho a potrieme ho soľou a kmínom.

2. Krok

Cibuľu a nakrájame na menšie kúsky a vložíme ju do kačice. Mäso dáme na plech s vysokým okrajom a vložíme ho do rúry vyhriatej na 180°C. Pečieme 1,5 hodiny, pričom kačku niekoľkokrát polievame vlastnou šťavou.

3. Krok

Po tom, čo je kačka hotová, vyberieme ju z rúry a necháme ju trochu vychladnúť. Potom ju nakrájame na porcie a podávame s červenou kapustou a knedľami.

4. Krok

Pripravenie červenej kapusty je veľmi jednoduché. Kapustu nakrájame na tenké prúžky a osmažíme ju na masle spolu s cibuľou. Pridáme cukor a ocot a varíme asi 30 minút, kým kapusta nezmäkne.

Podobné recepty

Kačacie prsné rezne s červenou kapustou

Kačacie rezne so sladkou červenou kapustou, knedľou a lokšami.

Pečená kačka s kapustou

Chutný recept na pečenú kačku, servírovanú s kapustou a knedľou.

Pečená kačka s červenou kapustou

Pomaly pečená kačka s červenou kapustou

Pečená kačica s dusenou červenou kapustou

Poctivá pomaly pečená kačica s dusenou červenou kapustou.

Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami

Tento recept na bravčovú panenku plnenú sušenými paradajkami je jeden z mojich obľúbených. Kombinácia jemného bravčového mäsa, sladkastých sušených paradajok a aromatických korenín vytvorí harmonickú symfóniu chutí.

Pečené stehná so zemiakmi a kyslou kapustou

Pečené stehná so zemiakmi a kyslou kapustou je tradičné slovenské jedlo, ktoré vás zaručene zasýti.

Najlepšia bravčová panenka s horčičovou omáčkou

Rýchle a jednoduché kotlety z bravčovej panenky s výbornou smotanovo - horčicovou omáčkou.

Fazuľový prívarok s domácou sekanou na pive

Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.

Podobné recepty

Kačacie prsné rezne s červenou kapustou

Kačacie rezne so sladkou červenou kapustou, knedľou a lokšami.

Pečená kačka s kapustou

Chutný recept na pečenú kačku, servírovanú s kapustou a knedľou.

Pečená kačka s červenou kapustou

Pomaly pečená kačka s červenou kapustou

Pečená kačica s dusenou červenou kapustou

Poctivá pomaly pečená kačica s dusenou červenou kapustou.

Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami

Tento recept na bravčovú panenku plnenú sušenými paradajkami je jeden z mojich obľúbených. Kombinácia jemného bravčového mäsa, sladkastých sušených paradajok a aromatických korenín vytvorí harmonickú symfóniu chutí.

Pečené stehná so zemiakmi a kyslou kapustou

Pečené stehná so zemiakmi a kyslou kapustou je tradičné slovenské jedlo, ktoré vás zaručene zasýti.

Najlepšia bravčová panenka s horčičovou omáčkou

Rýchle a jednoduché kotlety z bravčovej panenky s výbornou smotanovo - horčicovou omáčkou.

Fazuľový prívarok s domácou sekanou na pive

Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4072 receptov

Mäsité jedlá

1975 receptov

Mascarpone

280 receptov

Večera

3741 receptov

Raňajky

1099 receptov

Cestoviny

453 receptov

Špargľa

34 receptov

Dezert

3029 receptov