REKLAMA

Zdroj: Africa Images from Canva

Pečená červená repa

Je to jednoduchý, ale veľmi chutný recept, ktorý zachováva prirodzenú sladkosť červenej repy, zatiaľ čo pečenie jej dodáva skvelú karamelizovanú vrstvu na povrchu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 ks Stredne veľká červená repa Pridané do
  • 2 Lyžice Olivový olej Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 2 Lyžice Balzamikový ocot Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak pretlačený Pridané do
REKLAMA

Postup

75 min.
1. Krok

Rúru predhrejte na 200 stupňov Celzia.

2. Krok

Červenú repu dôkladne umyte a v prípade potreby odstráňte všetky zlé miesta. Ak je to možné, ponechajte šupku - pomôže zachovať tvar a chuť repy počas pečenia a počas pečenia lepšie skaramelizuje.

3. Krok

Ak je repa veľká, nakrájajte ju na polovice alebo mesiačiky. Malú repu môžete nechať vcelku.

4. Krok

Rozdrvený cesnak zmiešajte s olivovým olejom, balzamikovým octom, soľou a korením. Túto zmes rovnomerne rozotrite na repu.

5. Krok

Pečte v predhriatej rúre asi hodinu, kým repa nezmäkne a na povrchu krásne skaramelizuje.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4176 receptov

Mäsité jedlá

2014 receptov

Dezert

3154 receptov

Raňajky

1167 receptov

Mascarpone

291 receptov

Večera

3845 receptov

Cestoviny

460 receptov