REKLAMA

Zdroj: minadezhda from Getty Images

Pečeň v omáčke

Túto pečeň pripravujem už roky a je to jedno z mojich najobľúbenejších jedál na rýchlu a chutnú večeru. Elegantná a aromatická horčicová omáčka dokonale zvýrazňuje chuť pečene a skúsenosti ma naučili, ako ju správne pripraviť, aby bola jemná a šťavnatá.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g Bravčové pečene Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 lyžice maslo Pridané do
  • 1 pohár Vývar Pridané do
  • 200 ml Krém Pridané do
  • 2 lyžice horčice Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 2 lyžice múka Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Na samom začiatku očistím pečeň od šliach, blán a ciev, čo je kľúčový krok, aby zostala mäkká a horká. Potom ju nakrájam na nie príliš hrubé plátky.

2. Krok

Do misky nasypem múku, pridám soľ a korenie a premiešam. V tejto zmesi obalím každý plátok pečene. Zistil som, že pečeň je vďaka tomu chrumkavejšia.

3. Krok

Cibuľu nakrájam na plátky a opečiem na masle na panvici dozlatista.

4. Krok

Na panvicu som pridala plátky pečene a opekala ich z oboch strán asi 3 minúty.

5. Krok

Potom prilejem vývar a pridám horčicu. Všetko spolu premiešam, podľa chuti osolím a okorením a potom dusím asi 15 minút.

6. Krok

Nakoniec pridám smotanu a varím ešte asi 5 minút. Počas tejto doby by mala omáčka zhustnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov