REKLAMA

Zdroj: minadezhda from Getty Images

Pečeň v omáčke

Túto pečeň pripravujem už roky a je to jedno z mojich najobľúbenejších jedál na rýchlu a chutnú večeru. Elegantná a aromatická horčicová omáčka dokonale zvýrazňuje chuť pečene a skúsenosti ma naučili, ako ju správne pripraviť, aby bola jemná a šťavnatá.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g Bravčové pečene Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 lyžice maslo Pridané do
  • 1 pohár Vývar Pridané do
  • 200 ml Krém Pridané do
  • 2 lyžice horčice Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 2 lyžice múka Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Na samom začiatku očistím pečeň od šliach, blán a ciev, čo je kľúčový krok, aby zostala mäkká a horká. Potom ju nakrájam na nie príliš hrubé plátky.

2. Krok

Do misky nasypem múku, pridám soľ a korenie a premiešam. V tejto zmesi obalím každý plátok pečene. Zistil som, že pečeň je vďaka tomu chrumkavejšia.

3. Krok

Cibuľu nakrájam na plátky a opečiem na masle na panvici dozlatista.

4. Krok

Na panvicu som pridala plátky pečene a opekala ich z oboch strán asi 3 minúty.

5. Krok

Potom prilejem vývar a pridám horčicu. Všetko spolu premiešam, podľa chuti osolím a okorením a potom dusím asi 15 minút.

6. Krok

Nakoniec pridám smotanu a varím ešte asi 5 minút. Počas tejto doby by mala omáčka zhustnúť.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4183 receptov

Mäsité jedlá

2017 receptov

Dezert

3164 receptov

Mascarpone

292 receptov

Raňajky

1175 receptov

Večera

3856 receptov

Cestoviny

461 receptov