REKLAMA

Zdroj: Ira Taskova from Canva

Pavlova roláda

Úžasná Pavlova roláda z krehkého bielkového cesta a smotanovým krémom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Pre roládu:

  • 5 bielkov Pridané do
  • 250 g práškový cukor Pridané do
  • 1 kl jablčného octu Pridané do
  • 1 kl Kukuričného škrobu Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Pre náplň:

  • 200 g smotany na šľahanie Pridané do
  • 200 g syr cottage cheese Pridané do
  • 2 lístky želatíny Pridané do
  • 2 pl cukru Pridané do
  • 1 kus vanilkový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

70 min.
1. Krok

Predhrejeme rúru na 150°C. Potom začíname s prípravou rolády. Bielky šľaháme so štipkou soli do tuha, pridáme cukor a šľaháme dokým nie je zmes pevná a lesklá. Potom pridáme ocot a škrob. Zmes potrieme na plech vyložený papierom na pečenie do tvaru obdĺžnika.

2. Krok

Roládu pečieme 10 minút. Po upečení preložíme pavlovu roládu spolu s papierom na vlhkú utierku alebo na mokré drevené dosky. Keď vychladne, odstránime papier.

3. Krok

Na prípravu náplne najskôr namočíme želatínu do studenej vody. Smotanu šľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do tuha. Potom pridáme tvaroh. Na záver pridáme vymačkanú želatínu, ktorú sme predtým rozpustili na malom ohni.

4. Krok

Náplň rovnomerne natrieme na roládu, sklopíme, a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním roládu môžeme ozdobiť ovocím alebo čokoládou.

Komentáre (1)

Vera_Vera_K. 12. 12. 2023

Je to celkom ako Pavlovovej roláda. Mňam.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Mascarpone

291 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Cestoviny

461 receptov