:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/sMzQratixkcvBwxT1Acy/e70efca8a0eb71a5babd001e0462ac.jpeg)
Pastiersky koláč
45 min
REKLAMA
Pastiersky koláč zo zvyškov pečeného mäsa.
45 min
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 2 pl maslo
- 1 cibuľa
- 1 zelená paprika
- 1 mrkva
- 2 stonky zeleru
- čl sušenej bazalky
- čl sušeného tymiánu
- soľ
- čierne korenie
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 pl hladkej múky
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 1 kocka kuracieho bujónu
- 2 šálky pečeného mäsa
- šálky mrazeného hrášku
- 4 šálky zemiakovej kaše
- 1 šálka strúhaného syra
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
V hlbšej panvici, ktorá môže ísť aj do trúby si na masle orestujeme nasekanú cibuľu, mrkvu, zelenú papriku a zeler.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/sMzQratixkcvBwxT1Acy/ae1352f16d8d3942231052cbff4af4.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Pridáme bazalku, tymián, soľ a korenie. Prelisujeme cesnak a podlejeme vývarom. Pridáme aj kocku bujónu. necháme chvíľu povariť aby zelenina zmäkkla. Zaprášime múkou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/sMzQratixkcvBwxT1Acy/ed909d79019a479c9e215fafda0427.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Pridáme na kocky nakrájané mäso a mrazený hrášok. Zamiešame. Odstavíme z ohňa.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/sMzQratixkcvBwxT1Acy/162b8cdf4a8bb9a2814cf238a224e7.jpeg)
Zdroj: Youtube
4. Krok
Na zmes navrstvíme zemiakovú kašu. Vrch môžeme posypať strúhaným syrom. Koláčik dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 25 minút. Do zlata.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/sMzQratixkcvBwxT1Acy/3428a1def9bd5195a60bf41601e847.jpeg)
Zdroj: Youtube