REKLAMA
   
Zdroj: Langan from Canva
Paradajkový pretlak
Rýchly a ľahký domáci paradajkový pretlak plný chuti a vôní. Ideálny do omáčok, polievok alebo ako základ pre pizzu.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 1 kg paradajky
 - 2 ks cesnak
 - 1 ks Cibuľa
 - 1 čajová lyžička soľ
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 30 min.
1. Krok 
  Predhrejte rúru na 200 stupňov. Umyte paradajky a nakrájajte ich drobno. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame nadrobno.
2. Krok 
  Na plech s papierom na pečenie rozložíme paradajky, posypeme nakrájaným cesnakom a cibuľou. Osolíme a okoreníme. Pečieme 20 minút.
3. Krok 
  Po upečení paradajky premiešame a zmixujeme.
4. Krok 
  Pretlak prelejeme do čistej sklenenej fľaše, ochladíme a uskladníme v chladničke.