Pappardelle s krevetami

REKLAMA

Originálny a skvelý recept, ktorý určite oceníte!

  • 40Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 400 g cestovín pappardelle Pridané do
  • 250 g mrazených kreviet Pridané do
  • 3 pl olivového oleja Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • sušené chilli vločky (podľa chuti) Pridané do
  • 5 plátkov masla Pridané do
  • 200 ml bieleho vína (najlepšie Chardonnay) Pridané do
  • 5 pl strúhaného parmezánu Pridané do
  • 1 citrón (kôra a šťava) Pridané do
  • trochu čerstvého pertžlénu Pridané do
  • trochu čerstvej šalvie (nemusí byť) Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najprv si rozmrazíme krevetky a krátko necháme na rozhorúčenej panvici. Keď pustia vodu, vodu zjeme, pridáme olivový olej a opekáme ich doružova

2. Krok

Keď sú pekne opečené (po cca 2-3 minútach), pridáme najemno nakrájaný cesnak, chilli vločky a kúsky masla

3. Krok

Medzičasom dáme zovrieť vodu na cestoviny, dobre ju osolíme (10g soli na 1 liter vody) a dáme variť cestoviny

4. Krok

Keď sa maslo prevonia cesnakom a chilli, pridáme biele víno, strúhaný parmezán, kôru z citróna a citrónovú šťavu. Varíme, kým sa omáčka nezredukuje aspoň na polovicu

5. Krok

Na záver pridáme najemno nakrájanú petržlénovú vňať a šalviu, premiešame a pridáme čerstvo uvarené cestoviny. Jemne dochutíme soľou a korením

6. Krok

Cestoviny dôkladne obalíme v omáčke a podávame s extra strúhaným parmezánom na vrchu

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Losos na masle s horčicovou omáčkou
Recept od prémiového používateľa
Jednoduché tuniakové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
Cestoviny s tuniakom a kukuricou
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cestoviny s tuniakom a kukuricou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cestoviny s tuniakom a ajvarom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Cestoviny s tuniakom a ajvarom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Losos s restovanou zeleninou
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19

Losos v horčicovo medovej marináde so zemiakovou kašou

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19
Kuskus s tuniakom a cuketou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Kuskus s tuniakom a cuketou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Žlté kuracie kari

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Podobné recepty

Losos na masle s horčicovou omáčkou
Recept od prémiového používateľa
Jednoduché tuniakové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
Cestoviny s tuniakom a kukuricou
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cestoviny s tuniakom a kukuricou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cestoviny s tuniakom a ajvarom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Cestoviny s tuniakom a ajvarom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Losos s restovanou zeleninou
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19

Losos v horčicovo medovej marináde so zemiakovou kašou

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19
Kuskus s tuniakom a cuketou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Kuskus s tuniakom a cuketou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Žlté kuracie kari

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Pappardelle s krevetami

Originálny a skvelý recept, ktorý určite oceníte!

40
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Najprv si rozmrazíme krevetky a krátko necháme na rozhorúčenej panvici. Keď pustia vodu, vodu zjeme, pridáme olivový olej a opekáme ich doružova

2. Krok

Keď sú pekne opečené (po cca 2-3 minútach), pridáme najemno nakrájaný cesnak, chilli vločky a kúsky masla

3. Krok

Medzičasom dáme zovrieť vodu na cestoviny, dobre ju osolíme (10g soli na 1 liter vody) a dáme variť cestoviny

4. Krok

Keď sa maslo prevonia cesnakom a chilli, pridáme biele víno, strúhaný parmezán, kôru z citróna a citrónovú šťavu. Varíme, kým sa omáčka nezredukuje aspoň na polovicu

5. Krok

Na záver pridáme najemno nakrájanú petržlénovú vňať a šalviu, premiešame a pridáme čerstvo uvarené cestoviny. Jemne dochutíme soľou a korením

6. Krok

Cestoviny dôkladne obalíme v omáčke a podávame s extra strúhaným parmezánom na vrchu

Ingrediencie
400 g
cestovín pappardelle
250 g
mrazených kreviet
3 pl
olivového oleja
2 strúčiky
cesnaku
sušené chilli vločky (podľa chuti)
5 plátkov
masla
200 ml
bieleho vína (najlepšie Chardonnay)
5 pl
strúhaného parmezánu
1
citrón (kôra a šťava)
trochu
čerstvého pertžlénu
trochu
čerstvej šalvie (nemusí byť)
soľ a mleté čierne korenie