REKLAMA

Pappardelle s krevetami

Originálny a skvelý recept, ktorý určite oceníte!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 400 g cestovín pappardelle Pridané do
  • 250 g mrazených kreviet Pridané do
  • 3 pl olivového oleja Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • sušené chilli vločky (podľa chuti) Pridané do
  • 5 plátkov maslo Pridané do
  • 200 ml bieleho vína (najlepšie Chardonnay) Pridané do
  • 5 pl strúhaného parmezánu Pridané do
  • 1 citrón (kôra a šťava) Pridané do
  • trochu čerstvého pertžlénu Pridané do
  • trochu čerstvej šalvie (nemusí byť) Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Najprv si rozmrazíme krevetky a krátko necháme na rozhorúčenej panvici. Keď pustia vodu, vodu zjeme, pridáme olivový olej a opekáme ich doružova

2. Krok

Keď sú pekne opečené (po cca 2-3 minútach), pridáme najemno nakrájaný cesnak, chilli vločky a kúsky masla

3. Krok

Medzičasom dáme zovrieť vodu na cestoviny, dobre ju osolíme (10g soli na 1 liter vody) a dáme variť cestoviny

4. Krok

Keď sa maslo prevonia cesnakom a chilli, pridáme biele víno, strúhaný parmezán, kôru z citróna a citrónovú šťavu. Varíme, kým sa omáčka nezredukuje aspoň na polovicu

5. Krok

Na záver pridáme najemno nakrájanú petržlénovú vňať a šalviu, premiešame a pridáme čerstvo uvarené cestoviny. Jemne dochutíme soľou a korením

6. Krok

Cestoviny dôkladne obalíme v omáčke a podávame s extra strúhaným parmezánom na vrchu

Komentáre (1)

Stanislava 20. 5. 2022

tento recept poznam, robievam ho a je super dobry :)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov