REKLAMA

Zdroj: jirkaejc from Getty Images

Pác na grilované kuracie mäso

Vynikajúci pác, ktorý dodá grilovanému kuraciemu mäsu skvelú chuť a šťavnatosť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 6 strúčiky cesnak Pridané do
  • 2 čl soľ a korenie Pridané do
  • 4 pl olivový olej Pridané do
  • 4 pl citrónová šťava Pridané do
  • 2 čl Med Pridané do
REKLAMA

Postup

10 min.
1. Krok

Cesnak olúpeme a nadrobno posekáme.

2. Krok

Do misky dáme cesnak, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, citrónovú šťavu a med. Všetko dobre premiešame.

3. Krok

Kuracie mäso opláchneme, osušíme papierovými utierkami a položíme do pripravenej marinády. Mäso dobre premiešame, aby bolo z každej strany pokryté marinádou.

4. Krok

Mäso v marináde necháme v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne však cez noc.

5. Krok

Mäso z marinády potom vyberieme a priamo na ňom ugrilujeme. Uistite sa, že mäso je pred grilovaním na izbovú teplotu a nerobíme na grile zbytočné otvory, aby nám z mäsa nevytekala šťava.

6. Krok

Počas grilovania mäso niekoľkokrát potrieme zostávajúcou marinádou. Po ugrilovaní mäso necháme ešte chvíľu odpočívať a potom servírujeme.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov