REKLAMA
Osso buco

Osso buco

Osso buco je telacie alebo hovädzie mäso, ktoré je nakrájané priečne cez kosť. Táto špiková kosť dáva jedlu špecifickú chuť. Osso buco radíme do talianskej kuchyne.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 2 ks hovädzie alebo teľacie stopky Pridané do
  • 150 ml Cabernet sauvignon Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 3 ks mrkva Pridané do
  • 3 ks zelerové rebrá Pridané do
  • 5 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl paradajkový pretlak Pridané do
  • 3 ks bobkové listy Pridané do
  • 2 ks tymián Pridané do
  • 2 ks vetvičky rozmarínu Pridané do
  • 1 čl kukuričný škrob Pridané do
  • kurací vývar Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • múka Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

200 min.
1. Krok

Nachystáme si mäso. Poriadne ho umyjeme a osušíme.

Osso buco - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Mäso nasolíme a okoreníme z oboch strán. Taktiež ho zviažeme, aby sa počas pečenia nerozpadlo. Pripravené mäso vložíme do chladničky.

Osso buco - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

3. Krok

Ďalej pokračujeme v príprave zeleniny. Zelerové rebrá nakrájame na kolieska.

Osso buco - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

4. Krok

Mrkvu nakrájame na kolieska, cibuľu a cesnak na väčšie kúsky.

Osso buco - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

5. Krok

Vyberieme mäso z chladničky a obalíme ho v múke, aby zpevnelo.

6. Krok

Na panvici rozpálime olej a mäso orestujeme z oboch strán do zlatista. Následne ho odložíme z panvice.

Osso buco - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

7. Krok

Vo výpeku opražíme cibuľku, ktorú osolíme. Na panvicu tiež pridáme zeler a mrkvu.

Osso buco - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

8. Krok

Po chvíli restovania pridáme cesnak a paradajkový pretlak. Všetko spolu riadne premiešame.

Osso buco - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

9. Krok

Zeleninu podlejeme vínom a privedieme do varu. Potom môžeme pridať rozmarín a bobkový list.

Osso buco - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

10. Krok

Na záver zeleninu podlejeme ešte kuracím vývarom a necháme prevariť.

Osso buco - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

11. Krok

Mäso preložíme do zapekacej misy a zalejeme ho pripravenou zeleninovou zmesou. Zakryjeme alobalom a misu zavrieme pokrievkou. Takto pripravené osso buco pečieme v rúre na 160°C približne 3 hodiny.

Osso buco - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

Podobné recepty

Staromódne dusené hovädzie mäso a zelenina

Nie je nič lepšie ako výdatný guláš počas chladného zimného večera a ja mám pre vás presne takýto recept.

Hovädzie ragú na červenom víne

Toto bohaté a chutné hovädzie ragú na červenom víne je skvelým spôsobom, ako vytvoriť lahodné jedlo napríklad na výnimočnú oslavu.

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Hovädzie ragú s cestovinou
Videorecept

Hovädzie ragú s cestovinou

Pomaly dusené šťavnaté hovädzie ragú s cestovinami.

Lasagne s mletým mäsom

Talianska klasika upravená podľa mňa.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Pravý ruský boršč
Videorecept

Pravý ruský boršč

Boršč je tradičná ruská aj ukrajinská polievka. Základom je vývar z mäsa a kostí a tiež zmes osmaženej zeleniny a červenej repy.

Kohút na víne

Tradičný francúzsky recept Coq Au Vin - Kohút na víne

Pravá talianska boloňská omáčka

Originál boloňská omáčka s cestovinami ulahodí každému milovníkovi talianskej kuchyne.

Podobné recepty

Staromódne dusené hovädzie mäso a zelenina

Nie je nič lepšie ako výdatný guláš počas chladného zimného večera a ja mám pre vás presne takýto recept.

Hovädzie ragú na červenom víne

Toto bohaté a chutné hovädzie ragú na červenom víne je skvelým spôsobom, ako vytvoriť lahodné jedlo napríklad na výnimočnú oslavu.

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Hovädzie ragú s cestovinou
Videorecept

Hovädzie ragú s cestovinou

Pomaly dusené šťavnaté hovädzie ragú s cestovinami.

Lasagne s mletým mäsom

Talianska klasika upravená podľa mňa.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Pravý ruský boršč
Videorecept

Pravý ruský boršč

Boršč je tradičná ruská aj ukrajinská polievka. Základom je vývar z mäsa a kostí a tiež zmes osmaženej zeleniny a červenej repy.

Kohút na víne

Tradičný francúzsky recept Coq Au Vin - Kohút na víne

Pravá talianska boloňská omáčka

Originál boloňská omáčka s cestovinami ulahodí každému milovníkovi talianskej kuchyne.

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

1850 receptov

Obed

3788 receptov

Mascarpone

242 receptov

Cestoviny

424 receptov

Pre diabetikov

627 receptov

Večera

3470 receptov

Dezert

2653 receptov

Cícer

43 receptov