Osso buco

Osso buco

200 min
REKLAMA

Osso buco je telacie alebo hovädzie mäso, ktoré je nakrájané priečne cez kosť. Táto špiková kosť dáva jedlu špecifickú chuť. Osso buco radíme do talianskej kuchyne.

200 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 2 ks hovädzie alebo teľacie stopky Pridané do
  • 150 ml Cabernet sauvignon Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • 3 ks mrkva Pridané do
  • 3 ks zelerové rebrá Pridané do
  • 5 ks strúčikov cesnaku Pridané do
  • 2 pl Paradajkový pretlak Pridané do
  • 3 ks bobkové listy Pridané do
  • 2 ks vetvičky tymianu Pridané do
  • 2 ks vetvičky rozmarínu Pridané do
  • 1 čl kukuričný škrob Pridané do
  • kurací vývar Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • múka Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Nachystáme si mäso. Poriadne ho umyjeme a osušíme.

Osso buco - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Mäso nasolíme a okoreníme z oboch strán. Taktiež ho zviažeme, aby sa počas pečenia nerozpadlo. Pripravené mäso vložíme do chladničky.

Osso buco - krok prípravy 2

Zdroj: Youtube

3. Krok

Ďalej pokračujeme v príprave zeleniny. Zelerové rebrá nakrájame na kolieska.

Osso buco - krok prípravy 3

Zdroj: Youtube

4. Krok

Mrkvu nakrájame na kolieska, cibuľu a cesnak na väčšie kúsky.

Osso buco - krok prípravy 4

Zdroj: Youtube

5. Krok

Vyberieme mäso z chladničky a obalíme ho v múke, aby zpevnelo.

6. Krok

Na panvici rozpálime olej a mäso orestujeme z oboch strán do zlatista. Následne ho odložíme z panvice.

Osso buco - krok prípravy 6

Zdroj: Youtube

7. Krok

Vo výpeku opražíme cibuľku, ktorú osolíme. Na panvicu tiež pridáme zeler a mrkvu.

Osso buco - krok prípravy 7

Zdroj: Youtube

8. Krok

Po chvíli restovania pridáme cesnak a paradajkový pretlak. Všetko spolu riadne premiešame.

Osso buco - krok prípravy 8

Zdroj: Youtube

9. Krok

Zeleninu podlejeme vínom a privedieme do varu. Potom môžeme pridať rozmarín a bobkový list.

Osso buco - krok prípravy 9

Zdroj: Youtube

10. Krok

Na záver zeleninu podlejeme ešte kuracím vývarom a necháme prevariť.

Osso buco - krok prípravy 10

Zdroj: Youtube

11. Krok

Mäso preložíme do zapekacej misy a zalejeme ho pripravenou zeleninovou zmesou. Zakryjeme alobalom a misu zavrieme pokrievkou. Takto pripravené osso buco pečieme v rúre na 160°C približne 3 hodiny.

Osso buco - krok prípravy 11

Zdroj: Youtube

Podobné recepty

Pravá talianska boloňská omáčka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Cuketové lasagne
Recept od prémiového používateľa
Kuracie prsia v jogurte
Recept od prémiového používateľa
Rýchla omáčka z mletého mäsa na špagety
Recept od prémiového používateľa
Jelení guláš s knedľou
Recept od prémiového používateľa
Čičmanská pochúťka
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
Silný kurací vývar
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Pravá talianska boloňská omáčka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Cuketové lasagne
Recept od prémiového používateľa
Kuracie prsia v jogurte
Recept od prémiového používateľa
Rýchla omáčka z mletého mäsa na špagety
Recept od prémiového používateľa
Jelení guláš s knedľou
Recept od prémiového používateľa
Čičmanská pochúťka
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
Silný kurací vývar
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Pečivo

219 receptov

Obed

1690 receptov

Lacné jedlá

856 receptov

Kuracie mäso

285 receptov

Cestoviny

179 receptov

Mäsité jedlá

752 receptov

Dezert

1181 receptov

Pečenie

1427 receptov