REKLAMA
Osso buco

Osso buco

Osso buco je telacie alebo hovädzie mäso, ktoré je nakrájané priečne cez kosť. Táto špiková kosť dáva jedlu špecifickú chuť. Osso buco radíme do talianskej kuchyne.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 2 ks hovädzie alebo teľacie stopky Pridané do
  • 150 ml Cabernet sauvignon Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 3 ks mrkva Pridané do
  • 3 ks zelerové rebrá Pridané do
  • 5 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl paradajkový pretlak Pridané do
  • 3 ks bobkové listy Pridané do
  • 2 ks tymián Pridané do
  • 2 ks vetvičky rozmarínu Pridané do
  • 1 čl kukuričný škrob Pridané do
  • kurací vývar Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • múka Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

200 min.
1. Krok

Nachystáme si mäso. Poriadne ho umyjeme a osušíme.

Osso buco - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Mäso nasolíme a okoreníme z oboch strán. Taktiež ho zviažeme, aby sa počas pečenia nerozpadlo. Pripravené mäso vložíme do chladničky.

Osso buco - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

3. Krok

Ďalej pokračujeme v príprave zeleniny. Zelerové rebrá nakrájame na kolieska.

Osso buco - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

4. Krok

Mrkvu nakrájame na kolieska, cibuľu a cesnak na väčšie kúsky.

Osso buco - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

5. Krok

Vyberieme mäso z chladničky a obalíme ho v múke, aby zpevnelo.

6. Krok

Na panvici rozpálime olej a mäso orestujeme z oboch strán do zlatista. Následne ho odložíme z panvice.

Osso buco - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

7. Krok

Vo výpeku opražíme cibuľku, ktorú osolíme. Na panvicu tiež pridáme zeler a mrkvu.

Osso buco - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

8. Krok

Po chvíli restovania pridáme cesnak a paradajkový pretlak. Všetko spolu riadne premiešame.

Osso buco - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

9. Krok

Zeleninu podlejeme vínom a privedieme do varu. Potom môžeme pridať rozmarín a bobkový list.

Osso buco - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

10. Krok

Na záver zeleninu podlejeme ešte kuracím vývarom a necháme prevariť.

Osso buco - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

11. Krok

Mäso preložíme do zapekacej misy a zalejeme ho pripravenou zeleninovou zmesou. Zakryjeme alobalom a misu zavrieme pokrievkou. Takto pripravené osso buco pečieme v rúre na 160°C približne 3 hodiny.

Osso buco - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4660 receptov

Mäsité jedlá

2197 receptov

Zaváranie

148 receptov

Dezert

3578 receptov

Mascarpone

334 receptov

Cestoviny

527 receptov

Večera

4371 receptov

Lacné jedlá

1466 receptov