:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/muYHui66k2qSzGPJCGZs/17fa6d7445d142ac0ad1792174f5c1.jpeg)
Osso buco
Osso buco je telacie alebo hovädzie mäso, ktoré je nakrájané priečne cez kosť. Táto špiková kosť dáva jedlu špecifickú chuť. Osso buco radíme do talianskej kuchyne.
Ingrediencie
- 2 ks hovädzie alebo teľacie stopky
- 150 ml Cabernet sauvignon
- 1 ks Cibuľa
- 3 ks mrkva
- 3 ks zelerové rebrá
- 5 ks strúčiky cesnaku
- 2 pl paradajkový pretlak
- 3 ks bobkové listy
- 2 ks tymián
- 2 ks vetvičky rozmarínu
- 1 čl kukuričný škrob
- kurací vývar
- mleté čierne korenie
- múka
- olivový olej
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Nachystáme si mäso. Poriadne ho umyjeme a osušíme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/muYHui66k2qSzGPJCGZs/e5e4664eed1c7cf4855a946e6678cf.jpeg)
Zdroj: Youtube
Mäso nasolíme a okoreníme z oboch strán. Taktiež ho zviažeme, aby sa počas pečenia nerozpadlo. Pripravené mäso vložíme do chladničky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/muYHui66k2qSzGPJCGZs/9063d3bfc86313a8ec4f3519b6bb67.jpeg)
Zdroj: Youtube
Ďalej pokračujeme v príprave zeleniny. Zelerové rebrá nakrájame na kolieska.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/muYHui66k2qSzGPJCGZs/17035d9708c3ef80548657686f934a.jpeg)
Zdroj: Youtube
Mrkvu nakrájame na kolieska, cibuľu a cesnak na väčšie kúsky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/muYHui66k2qSzGPJCGZs/89f182887c930e721f1a0f7c092f3c.jpeg)
Zdroj: Youtube
Vyberieme mäso z chladničky a obalíme ho v múke, aby zpevnelo.
Na panvici rozpálime olej a mäso orestujeme z oboch strán do zlatista. Následne ho odložíme z panvice.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/muYHui66k2qSzGPJCGZs/fbe20d226edfbaca549310dc2eb8c8.jpeg)
Zdroj: Youtube
Vo výpeku opražíme cibuľku, ktorú osolíme. Na panvicu tiež pridáme zeler a mrkvu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/muYHui66k2qSzGPJCGZs/74301e71baac0ab657a6347941db4c.jpeg)
Zdroj: Youtube
Po chvíli restovania pridáme cesnak a paradajkový pretlak. Všetko spolu riadne premiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/muYHui66k2qSzGPJCGZs/6d9d75a3c7886aea56f8a3daa2da2b.jpeg)
Zdroj: Youtube
Zeleninu podlejeme vínom a privedieme do varu. Potom môžeme pridať rozmarín a bobkový list.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/muYHui66k2qSzGPJCGZs/05be26141527e14d9ece3383452536.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na záver zeleninu podlejeme ešte kuracím vývarom a necháme prevariť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/muYHui66k2qSzGPJCGZs/9705f1b3a53bf2292252487342d182.jpeg)
Zdroj: Youtube
Mäso preložíme do zapekacej misy a zalejeme ho pripravenou zeleninovou zmesou. Zakryjeme alobalom a misu zavrieme pokrievkou. Takto pripravené osso buco pečieme v rúre na 160°C približne 3 hodiny.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/muYHui66k2qSzGPJCGZs/33b44f3ff3cb1e00f53152e0d2d19c.jpeg)
Zdroj: Youtube