REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Opatance
Opatance sú klasickým slovenským druhom múčneho jedla, ktorý sa pripravuje so pšenom. Podávať ho môžeme s cibuľkou, ktorú sme opražili na masti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g pšeno
- 500 g hrubá múka
- 60 g Cibuľa
- 80 g bravčová masť
- 1 ks vajce
- soľ
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Pripravíme si tuhé rezancové cesto. Zmiešame múku s vajíčkom, soľou a vodou.
2. Krok
Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáma a nakrájame na hrubšie krátke rezance.
3. Krok
Cibuľku nasekáme na drobno a opražíme na masti.
4. Krok
Rezance dáme variť do osolenej vody a po uvarení ich scedíme.
5. Krok
Pšeno uvaríme a zmiešame s rezancami.
6. Krok
Opatance servírujeme s opraženou cibuľkou.