REKLAMA

Zdroj: FB: Jedlo je krásne

Opatance

Opatance sú klasickým slovenským druhom múčneho jedla, ktorý sa pripravuje so pšenom. Podávať ho môžeme s cibuľkou, ktorú sme opražili na masti.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 400 g pšeno Pridané do
  • 500 g hrubá múka Pridané do
  • 60 g Cibuľa Pridané do
  • 80 g bravčová masť Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • soľ Pridané do
  • voda Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Pripravíme si tuhé rezancové cesto. Zmiešame múku s vajíčkom, soľou a vodou.

2. Krok

Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáma a nakrájame na hrubšie krátke rezance.

3. Krok

Cibuľku nasekáme na drobno a opražíme na masti.

4. Krok

Rezance dáme variť do osolenej vody a po uvarení ich scedíme.

5. Krok

Pšeno uvaríme a zmiešame s rezancami.

6. Krok

Opatance servírujeme s opraženou cibuľkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov