REKLAMA

Zdroj: FB: Jedlo je krásne

Opatance

Opatance sú klasickým slovenským druhom múčneho jedla, ktorý sa pripravuje so pšenom. Podávať ho môžeme s cibuľkou, ktorú sme opražili na masti.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 400 g pšeno Pridané do
  • 500 g hrubá múka Pridané do
  • 60 g Cibuľa Pridané do
  • 80 g bravčová masť Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • soľ Pridané do
  • voda Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Pripravíme si tuhé rezancové cesto. Zmiešame múku s vajíčkom, soľou a vodou.

2. Krok

Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáma a nakrájame na hrubšie krátke rezance.

3. Krok

Cibuľku nasekáme na drobno a opražíme na masti.

4. Krok

Rezance dáme variť do osolenej vody a po uvarení ich scedíme.

5. Krok

Pšeno uvaríme a zmiešame s rezancami.

6. Krok

Opatance servírujeme s opraženou cibuľkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4728 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Dezert

3631 receptov

Mascarpone

338 receptov

Vianočné

243 receptov

Na panvici

1221 receptov

Pre diabetikov

633 receptov