Najlepšie cesto na pizzu
Máte radi pizzu ale bojíte sa, že cesto nebude dobré? Čo takto vyskúšať cesto na pizzu od Taliana.
- 25Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 400 g hladkej múky
- 1⁄2 čl soli
- 8 g suchého droždia
- 1 pl cukru
- 21⁄2 čl olivového oleja
- 220 ml vody
- trošku oleja a múky na prácu s cestom
Postup
Toto úžasné cesto na pizzu sa pripravuje veľmi jednoducho.
Do väčšej misy si dáme múku, pridáme soľ a premiešame. Do stredu si spravíme priehlbinku.
V mištičke zmiešame droždie, vodu a cukor. Túto zmes nalejeme do priehlbinky v múke. Pridáme olej a začneme s miesením cesta.
Cesto poriadne vymiesime aspoň 10 minút, aby bolo pružné a elastické.
Kysnuté cesto na pizzu necháme aspoň 1 hodinku vykysnúť pri izbovej teplote a máme hotovo.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Najlepšie cesto na pizzu
Máte radi pizzu ale bojíte sa, že cesto nebude dobré? Čo takto vyskúšať cesto na pizzu od Taliana.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/UYdb-MyftxpcXzuzG2TB/9160c22da7b76435aca72f0eb16104.jpeg)
Toto úžasné cesto na pizzu sa pripravuje veľmi jednoducho.
Do väčšej misy si dáme múku, pridáme soľ a premiešame. Do stredu si spravíme priehlbinku.
V mištičke zmiešame droždie, vodu a cukor. Túto zmes nalejeme do priehlbinky v múke. Pridáme olej a začneme s miesením cesta.
Cesto poriadne vymiesime aspoň 10 minút, aby bolo pružné a elastické.
Kysnuté cesto na pizzu necháme aspoň 1 hodinku vykysnúť pri izbovej teplote a máme hotovo.