REKLAMA
Najjemnejšie teľacie s cesnakovo-syrovou omáčkou
Teľacie mäsko som použila stehno pokrájané na kocky. Slivky k mäsku zavarené, ale možno použiť aj čerstvé, sušené alebo kompót, podľa chuti/dostupnosti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g teľacie mäso
- 50 g tvrdý syr
- 80 g mäkký syr
- 1 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks bujón
- soľ
- mleté biele korenie
- mleté čierne korenie
- 2 pl múka
- 1 kg uvarené zemiaky v šupke
- 600 ml mlieko
- 1 ks Cibuľa
- olej
- 1 pl horčica
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Nakrájame cibuľu nadrobno, orestujeme na oleji a pridáme teľacie pokrájané na kocky. Pridáme soľ a čierne korenie. Osmahneme.
2. Krok
Keď mäsko pustí šťavu, pridáme horčicu a slivky, zakryjeme a necháme dusiť, občas premiešame.
3. Krok
Čo najdrobnejšie zemiaky dáme variť v šupke do osolenej vody.
4. Krok
Mlieko ohrejeme, pridáme tvrdý postrúhaný syr, mäkký syr, necháme roztopiť. Ochutíme soľou, mletým bielym korením, bujónom, necháme zovrieť. Pár lyžíc odoberieme, rozmiešame s hladkou múkou v tanieriku a zahustíme. Nakoniec pridáme prelisované strúčiky cesnaku a odstavíme.
5. Krok
Dobrú chuť!